"Unutmayın ki burada 5 final oynadım"

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda Alman Dustin Brown'a 3-1 yenilerek ikinci turda elenen İspanyol tenisçi Rafael Nadal, "Bu yenilgimde daha öncekilere göre daha fazla hayal kırıklığına uğradım çünkü 2012 ve 2013'te sakatlığım vardı ve turnuvaya tam hazır değildim" dedi.

NTV Spor 03.07.2015 - 09:27
"Unutmayın ki burada 5 final oynadım"

Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 10 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Nadal, merkez kortta oynadığı ve 3-1 mağlup olarak elendiği maç sonrası basın toplantısı düzenledi.
     
Wimbledon'a iyi hazırlandığını belirten Nadal, "Bu yenilgimde daha öncekilere göre daha fazla hayal kırıklığına uğradım çünkü 2012 ve 2013'te sakatlığım vardı ve turnuvaya tam hazır değildim. Ama bu yıl iyi bir mücadele vermek için hazırdım" ifadelerini kullandı.
     
İspanyol tenisçi, "Maçta ne yanlış gitti?" sorusuna, "Ben, rakibim, her şeyin birleşimi" yanıtını verdi.
     
Her sporcunun kariyerinde iyi ve kötü anlarının olduğunu dile getiren Nadal, "Bugün benim için kötü bir andı. Ama ileriye bakmak ve devam etmek lazım. Bunun sonunuz olmadığını biliyorsunuz, hayat devam ediyor, kariyerim de devam ediyor. Daha fazla çalışmaya devam edeceğim. Ama unutmayın ki burada 5 final oynadım. Kaç tenisçi bunu yapabildi bilemiyorum" diye konuştu.
     
Brown'ın performansını değerlendiren Nadal, "Rakibim çok iyi servisler attı, kaybedecek bir şeyi yoktu. Bazen böyle tenisçilerle karşı karşıya gelmek istemezsiniz. Ben ise maç boyu çok fazla hata yaptım" dedi.
     
Bir gazetecinin "Wimbledon'da olmaktan keyif aldığını söylemiştin ve burada büyük bir evin var, ailen de seni desteklemek için burada. Londra'da biraz daha kalacak mısın, yoksa İspanya'ya mı döneceksin?" sorusunu, "Londra'da daha fazla yapmam gereken iş kalmadı. Dolayısıyla evi kullanmak istersen, yarından itibaren müsait" şeklinde yanıtladı.
     
"HAYATIMIN EN İYİ GÜNÜ"
Dünya klasmanında 102. sırada yer alan ve Wimbledon kariyerinde ikinci kez üçüncü tura çıkan Alman raket Dustin Brown ise geçen yıl Halle Turnuvası'nda Nadal'ı 2-0 yendiğini ve rakibinin bu maçta nasıl oynayabileceğini biraz kestirdiğini söyledi.
     
Sonuç ne olursa olsun merkez kortta oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Brown, "Tenis oynayan her çocuk bir gün Wimbledon'da merkez kortta oynamanın hayalini kurar. Bu kortta, Nadal'a karşı oynamak çok özeldi. Bir de tabii iyi bir performans sergilemek... Çok zordu ve tüm maç boyunca performansımı koruduğum için çok mutluyum. Nadal'a karşı oynamak hiç kolay değildi. Bugün hayatımın en iyi günü" değerlendirmesinde bulundu.
     
Maçı kazanmasının ardından seyircilere gösterdiği dövmesinin ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Brown, "Babamın portresi. Geçen yıl Nisan ayında yaptırdım. Her zaman dövmem olmasını istedim. Evde, odamda da babamın portresi var. Onu ne yazık ki çok fazla göremiyorum. Benim ve ailem için uzun bir yolculuk oldu bu" diye konuştu.
     
Çim zeminde iyi oynadığını dile getiren Brown, saçı ve yaşam şekliyle ilgili soruya ise "Ben gördüğünüz gibi biriyim. Tüm hayatım boyunca da böyleydim. Başkalarının ne düşündüğünü çok umursamıyorum. Bunu umursasaydım muhtemelen saçım ve görünüşüm böyle olmazdı" yanıtını verdi.

Sayfa Yükleniyor...