"Basketbol kariyerimi noktalıyorum"

Martin'den profesyonel basketbola veda!

NTV Spor 03.07.2015 - 11:24
"Basketbol kariyerimi noktalıyorum"

2000 draft'ında 1.turda seçilerek NBA kariyerine adım atan Kenyon Martin, Yahoo Sports'a verdiği demeçte, profesyonel basketbol kariyerine nokta koyduğunu söyledi.

Martin, NBA'de 15 sezon boyunca çıktığı 757 karşılaşmada, 9.3 sayı, 5.1 ribaund ortalamalarını yakaladı. Ayrıca kariyeri boyunca toplamda 864 blok yapma başarısını gösterdi. 2.1 metre boyundaki oyuncu, kariyerinde yalnızca bir kez 2004 yılında All-Star seçilebildi. New Jersey formasıyla 2002 yılında NBA finallerinde boy gösteren Martin, eski takım arkadaşı Jason Kidd ile uyumlu bir görüntü çizdi. Kenyon Martin ayrıca, Denver Nuggets, Los Angeles Clippers, New York Knicks ve Milwaukee Bucks formalarını giydi.

Kariyerini noktaladığını belirten Martin, “Bana göstermiş olduğunuz sevgi gerçekti, hepinize çok teşekkür ediyorum” diyerek hayranlarına da mesaj yolladı.

37 yaşındaki yıldız oyuncu, 2000 yılında Cinninnati Üniversitesi adına oynadığı sırada yılın oyuncusu seçildi. 2012'deki lokavt döneminde geçici olarak Çin takımlarından Xinjiang Flying Tigers forması giydi. Oyuncu kariyerini, son olarak formasını giydiği Milwaukee Bucks'ın kendisiyle kontrat yenilemek istememesinin ardından noktalama kararı aldı.

Martin verdiği demeçte, bundan böyle kolej veya NBA seviyesinde antrenörlük yapmak istediğini dile getirdi. Buna ek olarak Martin, kendisi gibi basketbol oyuncusu olan oğlunun gelişiminde aktif rol oynamak istediğini ve bu yönde ona yardım etmek istediğini de söyledi.

“Artık hayatımda öncelik sıramı ailem aldı, iş sonra geliyor” diye konuşan Martin, antrenörlük ile ilgili bir teklif alması durumunda bunu düşüneceğini, ancak oğlunun birkaç sene içinde bir numara olması için daha çok çaba harcayacağını belirtti.

 

Sayfa Yükleniyor...