Albayrak'tan 'kenetlenme' açıklaması!

Eski Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, camianın ve taraftarın kenetlenerek kulübü ve takımı ayağa kaldırması gerektiğini belirtti.

NTV Spor 03.07.2015 - 11:50
Albayrak'tan 'kenetlenme' açıklaması!

Eski Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, bordo mavili kulübün yönetim zaafı yaşadığını, plan ve programsız çıkılan yolda yine plansız ve programsız devam edilmeye çalışıldığını savundu.
     
Transferlerin ihtiyaca göre yapılmadığını ifade eden Albayrak, bunların sadece günü kurtarma adına gerçekleştirildiğini kaydetti.
     
Albayrak, yönetim kurulunun işlevini, yetki ve yeteneklerini kaybettiğini iddia ederek, "Kendi yetenekleri ve becerileri körelmiş bu yönetimin her şeyi para ile düzeltmeye çalışması en büyük yanlışıdır. Ersun Yanal'ın da görevden ayrılmasıyla sadece gönderdiklerine ödediği tazminat bugün orta halli bir kulübün sezonluk bütçesi kadar. 2 yıllık geliri bir yılda tüketen ve bugün TFF'den avans alacak durumda bulunan yönetim kurulu, üzülerek belirtmek isterim ki 2020-2021 sezonunun da bütçesinden harcıyor" değerlendirmesinde bulundu.
     
Albayrak, Trabzonspor'un, panik yapan, bunun sonucunda da başarılı olmak için transfere sarılan bu anlayışla batağa girdiğini savunarak, bu kulübün öncelikle bütçesini sağlıklı yapması, öze dönerek başarı yolunu seçmesi gerektiğini bildirdi.
     
Altyapıda dört Türkiye şampiyonluğu ve bir dünya şampiyonluğu olan ilin, kendi değerlerine sırt dönmesinin kabul edilemez bir gerçek olduğuna dikkati çeken Albayrak, "Trabzonspor durumunu ancak sağlıklı bir bütçe ve muhtaç olduğu alt yapı ile düzeltebilir. Üzülerek tespit ettiğim, bu yönetimin Sadri Şener'in açtığı yolda devam etmesi. Geçen sezon onlarca transfer yapan bir kulübün takımının, bu sezon başında iskeletinin bile olmaması ve yeni transferlere yönelmesi, durumunu özetlemeye yetiyor" ifadesini kullandı.
     
"KULÜBÜN MARKA DEĞERİ DÜŞTÜ"
Trabzonspor'un marka ve kulüp değerinin düştüğünü anlatan Albayrak, şöyle devam etti:
     
"Bizim dönemimizde borsada 14 lira olan 1 lot, bugün 1,5 lira. Bu, kulübün başarı oranı ve talebin göstergesidir. Geçen sezon İstanbul kulüplerinin bir maçta topladığı taraftar sayısına sezon boyunca ulaşamayan bir takımdan, Trabzonspor'dan bahsediyoruz. Camia, birlik ve beraberlik içinde öncelikli olarak takımını ve kulübünü sahiplenmeli. Bu anlayış camiaya yerleşirse inanıyorum ki Trabzonspor, bunca yönetim zaafına ve yanlış yönetime rağmen yine isminden bahsettirir."
     
Albayrak, bordo-mavili kulübün son iki sezonda yönetim zaafının yanı sıra futbolcu ve teknik adam enflasyonu yaşadığını da vurgulayarak,  "Neredeyse 4 aya bir teknik adam düşüyor. İki sezonda, forma giymeden giden futbolcularla üç düzine transfer yapılmış. Yönetim kurulu, 23 kişiden yedeklerle birlikte 10 kişiye düşmüş. Bu nasıl anlayıştır ki bunca istikrarsızlığa rağmen hala başarıdan söz edilebiliyor. Önce kulüp, sonra yönetim ekibi, daha sonra takım olunarak başarıya ulaşılabilir. Maalesef Sadri Şener ile başlayan futbolcu enflasyonu İbrahim Hacıosmanoğlu ile devam ediyor" yorumunu yaptı.
     
Trabzonspor'un ayağa kalkması için farklı kulüplere benzemesine gerek olmadığını vurgulayan Albayrak, açıklamasını şöyle tamamladı:
     
"Trabzonspor kendi anayasasını 1970'li yıllarda kendi içinden çıkardığı teknik adam ve futbolcularla yakaladı. Bu örnek önümüzdeyken farklı arayışlara girmemiz macera olur. Bu nedenle camianın ve taraftarın kenetlenerek bu kulübü ve takımı ayağa kaldırması gerekir. Trabzonspor'un şu anda ihtiyacı olan tek gerçek, camianın bu yanlış gidişe 'dur' demesidir."
     

Sayfa Yükleniyor...