Leipzig Atınç Nukan'ı tanıttı

Almanya 2. Ligi takımlarından RB Leipzig takımına transfer olan Atınç Nukan, Leipzig'de olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

NTV Spor 03.07.2015 - 18:08
Leipzig Atınç Nukan'ı tanıttı

Genç oyuncu, RB Leipzig'in sportif direktörlüğünü de yapan teknik direktör Ralf Rangnick ile basın toplantısı düzenledi.

Leipzig'de ilk izlenimlerinin olumlu olduğunu ifade eden Nukan, "Burada olmaktan ve Rangnick ile birlikte çalışmaktan memnunum" ifadesini kullandı.

Şu an için her şeyin yolunda gittiğini söyleyen Atınç Nukan, takım arkadaşlarının kendisini çok sıcak karşıladığını, arkadaş ortamının da çok güzel olduğunu kaydederek, "Burada aile ortamını buldum. Genç bir takımız. Mevcut ortamı sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Beşiktaş'ta 16 yaşında ilk kez forma giymesine rağmen neden çok fazla maçta forma giymediğine ilişkin soruya karşılık Atınç Nukan, şunları söyledi:

"Çok genç yaşta oynamaya başladım. Tabii bir sürü etken var. Çok fazla forma şansı bulamamamın, biraz da hocayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Tabii benim suçum da vardır. Dediğim gibi zor zamanlar yaşadım, çok zorluklar atlattım. Ancak hiçbir zaman yılmadım, çok çalıştım. Buraya geldiğimden dolayı çok mutluyum."

"BURAYI SEÇMENİN EN BÜYÜK NEDENİ RANGNICK'TIR"
Atınç Nukan, Rangnick gibi daha önce kendisine sahip çıkan bir teknik direktör olması durumunda daha farklı noktalara gelebileceğini kaydetti.

Beşiktaş forması altında Avrupa'da oynama fırsatına sahip olmasına rağmen neden 2. ligdeki bir takıma transfer olduğu yönündeki soru üzerine genç oyuncu, "İlk başta sıcak bakmadım. Altyapısında yetiştiğim kulüpte uzun yıllardır oynuyordum. Hocanın gelip bana olan güvenini ve hem kendim ile hem de kulüp ile ilgili projelerini anlatması, çok daha büyük yerlere gelebileceğimize inanmam benim buraya gelmemde en etkili sebeptir. Yani burayı seçmemin en etkili sebep, Sayın Rangnick'tir. Ona teşekkür ediyorum. O olmasaydı, bu transfer gerçekleşmezdi" değerlendirmesinde bulundu.

Rangnick'in planlarına inandığını ve hem kısa hem uzun vadede başarılı olacağını düşündüğünü ifade eden Atınç,RB Leipzig'in çok daha büyük hedefleri olduğunu, buna inandığı için 5 yıllık kontrata hiç düşünmeden imza attığını söyledi.

Beşiktaş taraftarına da teşekkür eden Atınç Nukan, siyah-beyazlı taraftarından çok sayıda mesaj aldığını ve Beşiktaş'tan ayrılmasından çok mutlu olmadıklarını, onların altyapıdan gelen bir oyuncuya sahip çıktıklarını anlattı.

Rangnick'in, özellikle deplasman maçlarında taraftarın baskısıyla karşılaşabileceklerini ifade ettiğine dikkati çeken Atınç, "Bu benim için problem değil, aksine bu beni daha çok motive eder" şeklinde konuştu.

Atınç Nukan, kendisinin eski Alman milli oyuncu Mertesacker ile kıyaslandığı yönündeki bir soruya karşılık,"Mertesacker çok kariyerli bir futbolcu. Onun kadar başarılı olmak isterim. Benim oyun stilim onunkinden biraz daha farklı. Umarım ondan iyi olabilirim" diye konuştu.

RANGNICK: "ATINÇ'IN GELMESİ ÇOK KOLAY OLMADI"
Teknik direktör Rangnick de genç oyuncuyu transfer etme sürecini anlatarak, Atınç Nukan'ın Leipzig'e gelmesinin çok kolay olmadığını söyledi.

Genç oyuncunun eski antrenörüyle Türkiye'deki yetenekli oyuncularla ilgili bir görüşme yaptıklarını anlatan Rangnick, bunun üzerine Atınç Nukan ile ilgilenmeye başladıklarını belirtti.

Tecrübeli teknik direktör, 21 yaşında ve 1,96 metre boyunda olup sol ayağı iyi ve hızlı olan, ayrıca futbol oynamasını bilen çok fazla savunma oyuncunun bulunmadığını ifade etti.

Genç oyuncunun ilk önce transfere olumlu bakmadığını ve bu nedenle kendisiyle görüşmek için İstanbul'a gittiğini anlatan Rangnick, bu görüşmede Leipzig takımını Atınç Nukan'a anlattığını belirterek, "Atınç Nukan, 11 yaşından beri Beşiktaş'ta oynuyor. Türkiye'yi bilenler Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin büyük takımlar olduğunu biliyor. Bundan dolayı oyuncuyu 2. lige getirmek kolay olmadı. Bu oyuncunun daha da gelişmesi için çalışacağız" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...