Ay-yıldızlılar'dan bronz madalya!

Yunanistan'da gerçekleştirilen U19 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda kürsüde yerimizi aldık. Üçüncülük maçında ev sahibi takımı 80-71 mağlup eden Milliler bronz madalyayı kaptı.

NTV Spor 05.07.2015 - 19:51
Ay-yıldızlılar'dan bronz madalya!
U19 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Yunanistan'ı 80-71 mağlup eden Milli Takımımız, bronz madalyanın sahibi oldu.  

NTV Spor ve NTVSpor net'ten canlı yayınlanan maçın ilk dakikalarında iki takımda bulduğu şut imkanlarını sayıya çevirmekte zorlandı.  Ay Yıldızlılarımızın ilk sayıları maçın üçüncü dakikasında Egemen Güven'den geldi. Bu sayının arkasından ritim kazanan Genç Milliler, Ege Arar'ın da devreye girmesiyle ilk beş dakikayı 7-4 önde kapattı. Bu dakikadan sonra Yunanistan'da Mitoglou daha fazla öne çıkmaya başladı ve takımını öne geçirdi. Yunanistan son dakikaya 16-12 önde girdi. Son dakikada ise sahneye Furkan Korkmaz çıktı. Enerjisi ile Türkiye'yi ateşleyen Korkmaz'ın performansı sonucunda çeyrek 16-16 eşitlikle sona erdi.

İkinci çeyrek karşılıklı isabetler ile başladı. Türkiye enerjisi ve içeri penetreleri ile hücum ederken, Yunanistan boyalı alandan skor üretmeyi sürdürdü. Ayberk Olmaz'ın oyunun iki yanında da öne çıktığı çeyreğin ilk yarısını 25-23 önde kapattık. Alan savunmasıyla rakibi top kaybına ve zor atışlara zorlayan Ay Yıldızlılar, devrenin son üç dakikasına 28-23 önde girdi ve Yunanistan'ı mola almak zorunda bıraktı. Mola dönüşü karşılaşma karşılıklı sayılarla sürdü ve Milliler soyunma odasına 36-31 önde gitti.

Maçın üçüncü çeyreğinin ilk dakikalarında Türkiye'nin pas organizasyonu, arka arkaya sayılar getirdi. Berk Uğurlu ve Egemen Güven'in enerjisinin yarattığı fark ile Yunanistan'ı durduran Ay Yıldızlılar, çeyreğin bitimine 05:48 dakika kala farkı 11 sayıya çıkardı: 44-33. Çeyreğin ikinci yarısında Berk'in dört faul ile kenara gelmesiyle Türkiye hücum ritmini kaybetse de çift hanelerdeki farkı korumayı başardı. Genç Milliler son çeyreğe 56-44 önde girdi.

Dördüncü çeyreğin ilk dakikalarında Türkiye'de Tolga Geçim'in sahneye çıkması farkı korumamızı sağladı. Son periyodun ilk dört dakikasını Türkiye 63-49 önde tamamladı. Yunanistan'ın bu noktada savunmayı sertleştirmesi ve ribauntlarla hızlı hücuma çıkması, farkı tek hanelere indirdi. Ancak Berk'in oyuna geri dönmesiyle tempo kazanan ve zamanı daha akıllıca kullanmaya başlayan Türkiye, 03:13 dakika kala 69-55'e getirdi. Furkan Korkmaz'ın kusursuz bir performans gösterdiği bu dakikalar sonunda Türkiye üstünlüğünü korudu ve 81-70 kazanarak U19 Dünya Şampiyonası bronz madalyasını kazandı.

Karşılaşmanın en skorer ismi ay-yıldızlı ekipte 28 sayı kaydeden Furkan Korkmaz oldu.

 

Sayfa Yükleniyor...