Özbek'ten gündeme dair açıklamalar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulüp televizyonunda, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 06.07.2015 - 11:56
Özbek'ten gündeme dair açıklamalar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

GSTV'de Gündem Özel programına katılan Dursun Özbek, haftasonu gerçekleşecek mali genel kurul hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Yönetim kurulunun talebi üzerine olmuştur genel kurul, yeni seçildik, mazbata aldıktan sonra bir ay bile olmadı. Başkan yardımcısı olarak hizmet ettiğim dönemde kulübün iyice fotoğrafını çekmiştim. Kısa dönemdeki bazı projeleri realize etmemiz mümkün değildi. Bazı projeleri hayata geçirmek zorundayız. Çoğunlukla seçilmiş olmak da mesuliyeti ağırlaştırdığı için biz her adımda yapacağımız işleri, projeleri genel kurulla paylaşacağımızı söyledik, bu sebepten atacağımız adımları genel kurulun onayıyla atmak istiyoruz. Yetki isteyeceğiz genel kurul üyelerinden.

Galatasaray'ın 110 yıllık geçmişi var, bu geçmişe bağlı olarak büyük bir başarı çizgisi var. Buna bağlık olarak da bazı mali idari sorunları da biriktirerek bugüne kadar geliyor. Bizim yetkilerimiz bildiğiniz gibi Galatasaray çok büyük bir holding seviyesinde, kendi kaynaklarına müracaat ettiği gibi finansal kuruluşlarla da irtibat halinde olması gerekiyor. Bankalara borçlarımız var, verdiğimiz temlikler var, ekonominin dinamiklari hergün değişebiliyor, biz bazı borçların yapılandırılmasını gündeme getireceğimiz gibi faiz oranlarının da güncellenmesi gerektiğini düşünüyoruz. bunun gibi bazı şeyleri revize etmek için yetki istiyoruz, diğer yetki de, galatasaray yönetiminde kaldığım sürece yeni kaynaklar projeler üretmek istiyorum, bir kısmı da buna yöneliktir.

Gayrımenkullerin satış yetkisi şeklinde birşey yok, böyle bir satışı gündeme getirmedim, düşünmedim. Yeni kaynaklar, gayrımenkuller kazanmak için buradayım. Yeni kaynak kazanmak için ne yapılabilir? Geçmiş yıllarda edinilmiş gayrımenkuller var, bunların geliştirilmesi lazım. Bunların projeler haline dönüştürülmesi lazım. Avrupa'daki kulüplere baktığımız zaman çıkışlarını bu projelerle sağladıklarını görürüz. Biz de bunun için çalışacağız. Satmayı değil gayrımenkul kazandırmayı düşünüyoruz. Kesinlikle satmayı düşünmüyoruz.

Seçim döneminde genel kurula verdiğim sözün peşindeyim. Galatasaray'ın ortak hakkına müracaat edeceğim demiştim, projelerle ilgili olarak genel kurulun tekrar onayına gidiyorum, genel kurullar da bu anlamda tekrarlanacak. Biz bir emaneti taşıyoruz, bu işin asıl sahibi olan genel kurulu bilgilendirmek istiyorum. Bu yüzden bu olağanüstü genel kurulu düzenledik. Galatasaray'ın sadece Spor Kulübü'nün değil, iştiraklarının da genel kurulda yapılmasını istiyorum."

Transfer politikasıyla ilgili olarak Özbek, "Galatasaray'da transferler teknik kadronun talebi çerçevesinde yapılıyor, scout ekibimiz var, tüm yıl boyunca dünyadaki sporcuları izliyorlar ve bize raporluyorlar, her futbolcunun istatistiklerini veriyorlar, teknik ekip kendi kadrosunda eksiklikleri çerçevesinde scout ekibiyle toplantılar yaparak transfer hedeflerini kestiriyorlar. ve yönetimin önüne geliyor. Yönetim de bazı parametreleri dikkate almak zorunda, teknik ekip bu talebi yapabilir, desteğimiz de tamdır ama biz sportif manada sporcuların kapasiteleri açısında çok bilgi sahibi değiliz, onların tavsiyelerine dayanarak yapmak istiyoruz. Bugüne kadar yaptığımız transferlere dönersek, medyada son derece gündemde kaldı. Bilal'in Akhisarspor'dan transferi için teknik ekip bize pozitif rapor verdi.Bilal, milli takım oyuncusu ve aynı zamanda başarılı buluyorum. Sabri'yle ilgili olarak, yasaklı döneminden sonra 20 maçın üzerinde oynadığını, 19 yıldır hizmet ettiğini, Hamza Hoca'nın raporuyla takımda kalması istendi. Verdiğimiz ücretler transfer piyasasında normal ücretler, niteliğinin iyi mi kötü mü olduğunu sahadaki performanslarını gördükten sonra söylemek lazım. Ben biraz bu 2 oyuncu hakkındaki tenkitleri maksatlı buluyorum. Çifte şampiyonluğun ardından sezon başında yapılan ve çok büyük rakamlara ulaşmayan bu transferleri, rakiplerimizin şampiyonluğu gölgelemek için çıkardığını düşünmekteyim" ifadelerini kullandı.

PODOLSKI, SNEIJDER, MESSI VE NEYMAR...
Podolski konusunda ise, "Taraftarlara şu mesajı veriyorum, biraz sabırlı olun diyorum, transfer sezonu ağustos'un sonuna kadar, ligler ağustos'un ortasında, şampiyonlar ligi Eylülü'ün ortasında. Bizim önümüzde yeteri kadar zaman var, biz Podolski'yi  , önceden de istiyorduk, aceleci davranmadık. Galatasaray'ın menfaatini düşündük ve Galatasaray'a çok yakışan bir ismi transfer ettik. Galatasaray zaten yıldızlar topluluğu, dünya devlerinin iki 10 numarası Galatasaray'da oynuyor. Messi ve Neymar'ı da 3. ve 4. olarak 10 numara olarak belki önümüzdeki yıllarda onları da görebiliriz."

"Transfer olayı çok önemli tabii ki, taraftarların beklentisi oluyor. Biz transfer döneminde birçok faktörü dikkate alarak yürümek zorundayız. Dikkat ederseniz geçmişte, kulübün 42 tane 1. lig futbolcusu vardı, bunlara çok büyük ücretler ödeniyordu hala da devam ediyoruz ödemeye. Şimdi de biz bu parametreleri dikkate alarak transferde ince eleyip sık dokuyoruz diyince de tenkit ediliyor. Ortası olması lazım bunun. Galatasaray önümüzdeki dönemde hem lig şampiyonu hem de avrupa kupalarında başarıyı hedef aldı. Bunun için hem şampiyonlar ligi hem de ligdeki başarıyı yakalamak açısından ilk 11'e girebilecek hazır futbolculara yöneldiğimiz gibi, Podolski transferi gibi, arkası gelecek, taraftarlar acele etmesinler. Takımımız yaşlandı, yaşlı bir omurgası var, önümüzdeki dönemleri de düşünerek takımı gençleştirmek de istiyoruz, genç tranferler de yapacağız, hem 11'e hazır hem de ileriye dönük gelecek vaadeden genç futbolcuları bünyeye katmak istiyoruz."

SNEIJDER'LE SÖZLŞME YENİLENECEK Mİ?
Sneijder'in sözleşmesiyle ilgili olarak, "Sneijder bizim takımımızın ve Hollanda'nın da 10 numarası. Dünyaca ünlü bir yıldız olan Sneijder'i bırakmayı düşünmüyoruz. Daha fazla takıma katkı verebileceği durumları araştırıyoruz, futbolu Galatasaray'da bırakmasını istiyoruz, gereği yapılacak, o da buradaki hayatından son derece memnun, bizim takımın 10 numarası ve 10 numarası da olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Altyapıyla ilgili soruya cevap veren Başkan Özbek, "Galatasaray'daki eksiklerin bir tanesi de altyapıya yeteri kadar önem vermemesinden kaynaklanıyor, seçildiğimiz birinci günden itibaren altyapı çalışmalarımız var, dünyada başarılı olmuş kulüpleri araştırdık. Bu çerçevede Galatasaray altyapısının yeniden yapılanması için çalışmaların sonuna geldik. Bağımsız bir niteliği olması lazım. Günlük olmaması ve sürekliliği olan bir altyapının, bir fabrika gibi, yönetimi, idaresi herşeyi münferit olmalı. Değişen yönetim, hocalarla değişen bir yapı içinde olmaması gerekir. Ciddi anlamda çalışmalarımız sürüyor, çok güzel bir altyapı kuruluşu içerisindeyiz, taraftarlarımız da sevinecekler. Futbolcu yetiştirmek hem karlı, hem de en büyük başarılarımız da altyapıdan yetişen oyuncularımızın katkısı var" dedi.
 
'Yeni projeler var mı?' şeklindeki soruya ise Özbek, "Altyapıya bağlı futbolcu üreten bir kulüp haline gelmek istiyoruz, gayrımenkullerin de geliştirilmesi adına yetki istiyoruz demiştik. En büyük gayrımenkullerden bir tanesi Riva'daki arsamızdır. Arsa bundan yaklaşık 40 yıl önce, çok değerli başkanımız  Selahattin Beyazıt tarafından kulübe kazandırılmıştır. 40 yıl önceki vizyona bakar mısınız? Galatasaray'ın çıkışlarından birini sağlamış olan  Riva bu 40 yılda büyük aşamalar kaydetti. Galatasaray başkanları hep geliştirme çerçevesinde projeler yürüttü. 7-8 sene önce, İstanbul'un yazlık beldesi niteliğinde olan  Riva'nın bugünkü konumu değişmiştir ve  bu manada hizmet etmek için projelendirilmiştir. Halbuki bugün farklılık arzediyor, yeni otoban, 3. köprü, havaalanı, Riva'nın konumu çok değişti. Düşüncem şu ki, Riva arazisinin yeniden projelendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.Çünkü yeni fonksiyonlar Galatasaray'a büyük faydalar üretecektir. Çalışmalara başlayacağım ve dosya şeklinde genel kurula getireceğiz bunları. Riva için  2 alternatifimiz var.Bunlardan 1'incisi kat karşılığı inşaat yapma teklifleri, Genel Kurul'un önüne rakamlarıyla getirip onay alacağız.İkinci alternatif ise arsa çok büyük ve belli fazlalıkları bölmemiz mümkün. Parselasyon hizmetleri için yetki istiyoruz, lokmalar küçülebiliyor ve kendi imkanlarımızla da yapılabiliriz aynı Mecidiyeköy'de yaptığımız gibi, bunlar Genel Kurul'a sunacağımız opsiyonlardır. Genel Kurul bilecek ki orada atılacak her adım , onların tasvibi çerçevesinde olacak. Bütün bu görüşmeleri yaparken masada elimizin kuvvetli olması lazım, muhattap olduklarımız bilecek ki, ben yetkili kılmamışsam benle konuşamaz, yetkim olursa pazarlığımı yapar, Galatasaray'ın menfaatini korurum" yanıtını verdi.

TAÇSPOR VE AMATÖR ŞUBELER...
Taçspor ve amatör şubeler konusunu da değerlendiren Özbek, "Bulunduğu mevkii önemli bir mevkii. Etraftaki insanların son derece tenis oynamak için kullanmak istediği, kafeteryasıyla ve havuzuyla kullanmak istediği bir bölge. Ünal Ağabey'in tasarrufuyla alındı. Biz amatör branşları Taçspor bünyesinde toplamak istiyoruz. Amatör sporcularımız şu anda antrenmanlarını Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait salonlarda kira bedeli ödeyerek yapıyor. Çok cüzi bir maliyeti olan zemin düzenlemesi yapmak istiyoruz ve oraya taşımak istiyoruz amatör şubeleri. Kamp yapmak için dünya kadar masraf ödüyoruz, oraya taşımak istiyoruz, yüzmeyi de aynı şekilde oraya taşıyoruz. Tenis şubesinin, tenis takımının buradan doğmasını sağlayacağız. Taçspor, sosyal manada da tüm Galatasaray üyelerinin kullanacağı sosyal bir kulüp havasını da taşıyacak. Onun üzerinde de titizlikle duruyoruz" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY ADASI
Galatasaray Adası'yla ilgili görüşleri sorulan Özbek, "Adanın Ekim'de tahliye edilmesi için mektup göndermiştik kiracıya, kendisi de çıkmayacağı konusunda cevap verdi. Burada hukuki süreç başlayacak, biz de titizlikle takipçisi olacağız. Ada konusu, genel kurulun karar vermesi gereken bir husus, ada konusunda birçok kez genel kurul toplayacağım belki. Onların vereceği kararı uygulayacağım. Kontratın bitmesine bağlı olarak davalar açılacak, her adımda da genel kurul bilgilendirilecek" yanıtını verdi.

KARDEŞİNİ FLORYA'DA GÖREVLENDİRDİ Mİ?
Kardeşi Mehmet özbek'i yönetim kurulu kararıyla Florya'da görevlendirdiği iddiaları hakkında da konuşan Galatasaray Başkanı, "Mehmet Özbek benim kardeşim, iş ortağım ve çok iyi bir Galatasaraylı, genel kurul üyesi, kısa bir süre sonra da divan üyesi olacak. Galatasaray'a hizmet etmek ailemizin geleneği. Florya'ya gittim seçildikten sonra, genel kurul üyelerimizin Florya'nın halini bir görmelerini istiyorum. Senelerce çok güzel tesisler yapmışlar ama bakımı hiç yapılmamış, musluktan kahverengi su geliyor. Jeneratör ve elektrik odası saatli bomba gibi, spor okullarının olduğu yerde kötü hijneyik koşullarda çalışıyorlar. A takımın bulunduğu yer bile yakışmayacak nitelikte. Bütün bunları fotoğrafladım, genel kurulda da açıklayacağım. Neden yapılmamış peki? Böyle bir fonu yoktu bütçesinde o yüzden yapılmamış diye düşünüyorum. Ben bunu bir ar meselesi yaptım, kardeşime de açtım bu konuyu. Biz buradaki yapılacak işlerin büyük bir kısmını kendi cebimizden üstlendik, Galatasaray'a yük getirmeden yapmak istiyorum. Başkan olarak değil Galatasaraylı olarak, kardeşim de inşaatı bilen birisi, 'Seve seve yaparım' dedi. Bu anlamda Florya'daki tesislerin güncellenmesi açısından, sadece kardeşim yok orada, inşaat mühendisi, teknisyen ve elektrikçi de orada. En kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Bir kısmını ben karşılacağyım, bir kısmı da sponsorlar karşılığında yapılacak. Mehmet Özbek'in Florya'daki mevcudiyeti bunlarla ilgili. Galatasaray'a bir fayda üretmek için orada, eğer bu şekilde Galatasaray'a hizmet etmek isteyen kim varsa başımın tacıdır. Gelsinler Florya'ya destek versinler, Galatasaray hepimizin değeri. Bu itinayla yaklaşalım" değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'yla birlikte sürekli demeç verdikleri şeklinde eleştiriler hakkında da konuşan Özbek, "Başkan seçildikten kısa bir süre sonra lig ve kupa şampiyonluğu geldi. Hamza hoca da bunların mimarı olarak anıldı o dönemde. Basın sürekli bizim üzerimize geldi. Biz de sadece kendimizi tanıtmak için değil, verilecek mesajlar itibariyle birşeyler söylemek doğrultusundayız. Transfer dönemindeyiz mesela bu kez de susunca farklı yargılanıyorsunuz. Açıklama yapmak zorundasınız. Çok gözükmek, konuşmak da istemiyorum ama belli dönemlerde aktarmak zorundayız. Ne zaman konuşup, ne zaman susulacağını da biliyoruz" dedi.

UEFA VE LİSANS KONUSU
Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'na katılma konusunda problem olup olmadığının sorulması üzerine Özbek, "2015-2016 sezonu lisansımızı aldık Avrupa için. UEFA'nın, takımların Avrupa Kupaları'nda bulunabilmesi için kriterleri var. Sporculara ve diğer kuruluşlara borcunuzun olmaması gerekiyor. Bu dönemde biz yaklaşık Haziran için futbola aşağı yukarı geçmişten gelen borçlarla beraber 50 milyon dolar civarında bir para ödedik, borçsuzluk belgesini aldık. Belki Galatasaray tarihinde ilk kez sezon bitiminde ödemiş olduk. Bir tek şampiyonluk primi kaldı onu da yakın zamanda ödeyeceğiz. İlkleri yaşadığını düşünüyorum Galatasaray'ın bu anlamda. Bize 2006'dan beri gelen borçlar var, bunların hepsini kapattık. Sporcular çerçevesinde bu borçları sıfırladık. Bizim yeni kaynak arayışımız, buradan 3 sene öncesine zararların da telafisiyle ilgil, 2016-2017'ye öyle hazırlanmalıyız ki yeni kaynaklarımızın sportif ve amatöre kaynak olabilecek, zararı engelleyecek kaynakları koymamız gerekiyor. Çalışmalarımız sürüyor, UEFA'yla da temas halindeyiz. Titiz çalışmalar yürüyor. bir sıkıntımız yok şu anda" yanıtını verdi.

GALATASARAY NEDEN EUROLEAGUE'DE YOK?
Euroleague'e niye katılamadıkları ile ilgili Özbek,  "Biz Galatasaray Spor Kulübü olarak en üst seviyede yarışmak zorundayız. Euroleague Yönetimi, katılımı açık artırmaya dönüştürdü, etik ve mali yapımıza uygun değildi. Biz bu yüzden katılımcı olamadık, bu şekilde değerlendirmemiz lazım. Eurocup'ta mücadele edeceğiz, geçen dönem erkek basketbolda çok iyi bir dönem geçirmedik ama bunun sebebi ne sporcular ne de Ergin Ataman hocamdır. Ataman çok iyi bir Galatasaraylı, 2 yıl daha çalışacağız kendisiyle. Sporcularıma tüm olumsuzluklara karşı formalarını terlettikleri için teşekkür ediyorum, camiamıza yakışan bir mücadele sergilediler. Ergin hocayla konuştuk, sponsorluk çerçevesinde iyi gelişmeler var. Galatasaray markasına bağlı olarak, geçtiğimiz sezonlarda sponsorluklar faydalı oldu. birkaç görüşmemiz var, imza aşamasındayız, imzaladıktan sonra aktaracağız. çok iddialı, şampiyonluğun en iddialı takımını kuruyoruz, iddialıyız.  Taraftarlarımız kombinelerini alsınlar, maçlarımızı seyredip yakışır şekilde bizi desteklesinler. Ayrıca, basketbolda bayanlarda Türkiye şampiyonu olduk, onlarda da Euroleague'deyiz, Ekrem hocama da sporcularmıza da teşkkür ediyorum. Işıl Alben de geri döndü, inanıyorum ki takıma katkı sağlayacak. Bayanlarda da en büyük şampiyonluk adayı Galatasaray“ diye görüşlerini bildirerek Kadın Basketbol takımlarının da iddialı olduğunu belirtti.

Tekerlekli Basketbol Takımı için ise Özbek, “Sedat İncesu'yla yürüttüğümüz Tekerlekli Basketbol takımımız da aynı şekilde başarılarına devam ediyor. Ayrıca bu bir sosyal sorumluluk projesi, bizim gazilerimize, özürlü vatandaşlarımıza bu kapıyı daha çok açmak istiyoruz, yabancı oyuncu sayısını aşağı çekip, kendi vatandaşlarımıza yönelik bir takım kurmak istiyoruz. Tekerlekli basketbolu yarışma ortamıyla ve bu projeyle görmek istiyoruz. Şubeyi kapatmak gibi düşüncemiz yok. Taraftarlarımız bu düşüncemizi çok daha iyi karşılayacaklar“ şeklinde konuştu.
 
Özbek voleybol şubesi içinse, "Heyecanımız orada da kaybolmadı, Agamez transferiyle iddiamızı ortaya koyduk, uzun zaman hizmet etmiş hocalarımızı getirdik göreve. Sportif faaliyetlerde takım olabilme olgusunu ortaya koymak lazım. Biz Ergin Ataman'la basketbolda bu takım ruhunu ortaya koyduk, geçmiş sezon iyi değildi ama 6 kişiyle oynadığımız maçta neler yaptığımızı biliyorsunuz. Voleybolda da takım ruhu gerekli, Galatasaray bir his takımıdır. Bunu çok önemsiyoruz, tüm sportif branşlarda şampiyonlukların en büyük adayız" diye konuştu.
 
"BU YILKİ HEDEF 100 MİLYON TL"
Galatasaray Store'da 4. yıldızın paraya dönüştürülemediği eleştirilerine, "Şampiyonluk son haftadan önce geldi, ertesi gün mağazalara 4 yıldızlı forma nerede diye hücum ettiler. 4. yıldızı önceden hazırlamak bizi zora sokabilirdi maddi olarak şampiyon olmadan önce. Mağazacılıkta ürünleri yeteri kadar hazırladık ve piyasaya sürdük, rekor peşindeyiz, forma satışımız 300 bin adedi geçmiş durumda ve devam ediyor. Geçmiş yılda 54 milyon TL ciro yapmıştı, bu yılki hedefimiz 100 milyon TL. Galatasaray'da mağazacılığı halka açarak kaynak yaratmayı da hedefliyoruz“ şeklinde yanıt verdi.
 
FORMA SPONSORLUĞU KONUSU!
Futbol takımının forma sponsorluğu içinse Dursun Özbek, "Çok ciddi çalışmalarımız var. Galatasaray marka büyüklüğü tartışmasız Türkiye'nin en büyüğü. Bu kadar değerli bir kulübün forma reklamı bulması da biraz titiz durduğumuzdan zorlaşıyor, marka değerinin hakettiği bir sponsor peşindeyiz, talepler var, değerlendiriyoruz. Yakında açıklamasını da yapacağız, pazarlık işi, titizlikle götürüyoruz, Galatasaray'a yakışan, değerine uygun forma reklamı almak istiyoruz. Yakında bu açıklamayı yapacağız. Çay firmalarının da bize talebi var Podolski ve çay esprisiyle birlikte. Taraftarlarımız şundan emin olsunlar, 7 gün 24 saat kulüple yatıp kulüple kalkıyoruz. Kaçırdığımız, ihmal ettiğimiz hiçbir şey yok. Kendi işimden daha fazla kulübe titizlik gösteriyorum, bize bir emanet" yorumunu yaptı.
 
METRO SORUNU NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?
Metroyla stada ulaşım problemiyle ilgili sorulan bir soruya ise Özbek, “Metroyla ilgili çalışmalarız devam ediyor, takibindeyiz, çeşitli görüşmeler yaptık, en son görüştüğümüz kişiler, metronun Ağustos'ta açılacağının sözünü verdiler, hukuki süreç ve kazadan dolayı gecikme vardı, şimdi bu süreç bitti. Ağustos'ta açılacak dediler, takibimizi sürdürüyoruz“ diye konuştu.
 
KAPALI SALON PROJESİ!
Türk Telekom Arena'nın yanına kapalı bir salon yapmak için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Özbek, "10 bin kişilik kapalı salon için düşünülen proje elimizde var, hemen yapmayı düşündüğüm de salonun inşaasını yapmak. En önemli projelerimizden biri de bu, hep bir arada olmamızı sağlayacak. Galatasaray'a büyük katkı sağlayacak. Ödediğimiz kiralardan ve şubelerin dağınıklığından kurtulmak istiyoruz, bunun için de genel kuruldan yetki istiyoruz" dedi.

GSTV KONUSU
Galatasaray Televizyonu hakkındaki sorulara da açıklık getiren Özbek, "GSTV'nin sadece Digiturk kapsamında olmasından dolayı birçok taraftara ulaşamadığı konusunda bilgi vardı. GSTV'yi uyduya çıkarmak, dünyada seyredilebiir kanal olması konusunda sözüm vardı. Görüşmeler de yaptım geçen hafta bu konuda. Mümkün olduğu kadar az maddi yük getirecek tarza getirmek istiyorum. Pazarlık süreci var, onu yürütüyorum" dedi.

STADIN ÇATISI KAPATILACAK MI?
Stadın çatısıyla ilgili olarak ise Özbek, "Çatının kapanması, stadın üst kullanım hakkını almamızı elde ettirecek. Projeler de yapılmış bu konuda, bankalara taşıdım, 7,5-8 milyon euro'yu veririz, kapanması halinde 300-350 milyon dolarlık bir değerin sahibi olacak Galatasaray üst kullanım hakkıyla. Bunun yapılması lazım, taahhüt edilmiş. Sponsorluk teklifi geldi bu konuda, şimdi onu inceliyoruz, bankaya gitmek yerine bir sponsor firmayla kapatılması konusunu görüşüyoruz. Yakında da açıklayacağız. Çatının kapanması esas bir taahhüttür. Kapanması halinde büyük kaynak sağlayacak" yorumunu yaptı.

Taraftarlara da mesaj gönderen Özbek, "Taraftarlarımızın maçlara fazla ilgi göstermesini istiyorum, şampiyonluğu devam ettirmek için onların desteği çok önemli. Almış oldukları kombineleri kullansınlar, stada gelsinler. Spora yakışır, fair-play'in ön planda olduğu bir yeni sezon diliyorum ve tüm branşlarımıza şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...