"Cazip teklifleri reddettim"

Borussia Dortmund ile sözleşmesini uzatan Türk asıllı Alman milli oyuncu İlkay Gündoğan, başka takımlardan çok iyi teklifler almasına rağmen sarı-siyahlı takımda kalmaya karar verdiğini söyledi.

NTV Spor 06.07.2015 - 15:14
"Cazip teklifleri reddettim"

Gündoğan, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, son dönemde hakkında çıkan transfer haberlerine yanıt vermemenin yanlış anlaşılmalara yol açabileceğinin farkında olsa da her türlü spekülasyona yorum yapmak yerine, sezonu sakin bir şekilde bitirmek istediğinden sessiz kaldığını ifade etti.

Sarı-siyahlı takımla olan sözleşmesini yenileyen Gündoğan, "Kulübümün de bildiği çok cazip teklifler aldım. Fakat bilinçli şekilde Borussia Dortmund'dan yana karar verdim" dedi.

Kamuoyunda kısmen yanlış anlaşıldığından bahseden ve hiçbir zaman paraya öncelik vermediğini savunan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Ailem ve ben, görüşmeler sırasında Borussia Dortmund'a karşı her zaman dürüst davrandık" ifadelerini kullandı.

Kicker dergisine de açıklamalar da bulunan Gündoğan, sözleşmesini 2017'ye kadar uzatmasının iki tarafın da yararına olduğunu belirterek, "Böylelikle ben futbola ve performansıma odaklanırım. Kulüp de başka bir takıma transfer olursam iyi bir bonservis alacağını bilir" değerlendirmesini yaptı.

Nisan ayında sözleşmesini uzatmayacağını açıklamasına rağmen geçen hafta kontratını, 30 Haziran 2017'ye kadar yenileyen Gündoğan, bu açıklamayı yapmasının, takımda kendisini iyi hissetmemesinden veya mutsuz olmasından kaynaklanmadığını da vurguladı.

Transferde Gündoğan'ın ismi Bayern Münih, Manchester United, Barcelona ve Paris Saint Germain ile anılmıştı.

Sayfa Yükleniyor...