Gasol turnuvada yok

İspanyol pivot Marc Gasol'ün, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda oynamayacağını federasyona bildirdiği iddia edildi

NTV Spor 06.07.2015 - 16:56
Gasol turnuvada yok
2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin B Grubu'ndaki rakiplerinden İspanya'nın, Amerikan Basketbol Ligi takımlarından Memphis Grizzlies forması giyen pivotu Marc Gasol'ün, turnuvada oynamayacağını federasyona bildirdiği öne sürüldü.
     
NBA'de all-star seçilme onurunu yaşayan Gasol, devlet televizyonu TVE'nin yanı sıra Marca ve As gazetelerinin de aralarında bulunduğu İspanyol basın organlarında çıkan habere göre, milli takıma katılmamak için kişisel sebepleri gerekçe göstererek, dinlenmek ve ailesiyle tatil yapmak istediğini söyledi.
     
30 yaşındaki Gasol'ün, İspanya'nın Avrupa Şampiyonası'nda finale kalıp 2016 Rio Olimpiyatları'na doğrudan katılma hakkını elde edememesi halinde, 4-11 Temmuz 2016'da oynanacak olimpiyat elemelerinde milli formayı giyme garantisi verdiği de ileri sürüldü.
     
Memphis Grizzlies ile yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında 5 yıllık yeni bir sözleşme imzalaması beklenen İspanyol basketbolcu, İspanya Milli Takımı'nın formasını 14 yıldır giyiyor.
     
2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, İzlanda, Almanya, İtalya ve Sırbistan'ın bulunduğu B Grubu'nda mücadele edecek İspanya'da, Marc Gasol dışında Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro ve Jose Manuel Calderon gibi önemli isimler de olmayacak. Marc'ın ağabeyi Pau Gasol ise takımdaki yerini alacak.

Sayfa Yükleniyor...