Rıza Çalımbay imzayı attı!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktör Rıza Çalımbay ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

NTV Spor 07.07.2015 - 12:51
Rıza Çalımbay imzayı attı!

Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri'nde yapılan imza törenine Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz de katıldı.

Öksüz, 2015-2016 sezonun bir önceki sezona göre daha başarılı bir dönem olmasını temenni ederek, "Takıma yapacağımız takviyelerle daha iyi bir sezon geçireceğimizi inanıyorum. Hocamıza tekrardan hoş geldin diyorum" dedi.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan teknik direktör Çalımbay ise Mersin İdmanyurdu'ndan ayrıldıktan sonra Kasımpaşa'yla dün net bir görüşmede bulunduklarını belirterek, "İşin zor olduğunu biliyoruz. Kadronun yarısı yok, eksik yerlere çok çabuk takviyeler yapmamız lazım. Ligin de erken başlamasıyla kısa sürede transferlerimizi bitireceğiz. Buraya başarı için geldik. İlk 10 içerisinde iyi bir konumda yer almayı hedefliyoruz, Kasımpaşa büyük bir camia. İyi şeyler yapacağımız inanıyorum" diye konuştu.

MERSİN İDMANYURDU'NDAN AYRILIŞI
Açık kalp ameliyatı edilen Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı'ya "geçmiş olsun" dileklerinde bulunan Çalımbay, geçen yıl takımda bir çok sıkıntılar yaşadıklarını ancak bunları dert etmediğini dile getirdi.

Çalımbay, en düşük bütçeli takım iken başarılarıyla takımın değerinin harcanan bütçenin üstüne çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mersin İdmanyurdu'nda 'transfer yasağı devam ederken, kadroyu korursanız devam ederim' dedim. Kamp sırasında Servet, Sinan ve Nihat'a verilen sözler yerine getirilmemiş. Özellikle transfer yasağı varken, belli bir şeyden dolayı oyuncular kadroya alınmazsa olmaz. Tekrardan aynı sıkıntıları yaşayacağımız için devam etmek istemedim. Servet ve Sinan'ın kadro dışında kalmalarına çok üzüldüm. Onlara sahip çıkılması gerektiğine inandım. Onlar olmazsa olmayacağını düşündüğüm için böyle bir karar aldım."

Rıza Çalımbay, Mersin İdmanyurdu kadrosunda yer almayan 3 oyuncuyu Kasımpaşa'ya getirmesi halinde olayın farkı boyutlara gideceğini ancak Kasımpaşa yönetiminin onaylaması halinde hiç düşünmeden de bu oyuncuları getirmek istediğini söyledi.

ARDA TURAN'IN BARCELONA'YA TRANSFERİ
Arda Turan'ın Barcelona'ya transferinin, gururlandıran bir transfer olduğunu belirten Rıza Çalımbay, "İnşallah Arda daha da ileriye gider. Bu iş çalışmaktan geçiyor. Arda Galatasaray'da oynarken, Manisaspor'a gitti ve sağ bek oynadı. Hiçbir zaman da kendini bırakmadı. Pes etmeden çalışırsan, başarıdan başka şansın yok. Arda'nın Barcelona'ya gitmesi, bütün menajerlerin gözlerini Türkiye'ye çevirmiştir" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...