Dos Santos da ABD'yi seçti!

Galatasaray'ın eski futbolcularından Giovani Dos Santos, Amerika Ligi ekiplerinden L.A Galaxy'e transfer oldu.

NTV Spor 15.07.2015 - 09:44
Dos Santos da ABD'yi seçti!

Liverpool'dan ayrılan Steven Gerrard'ı renklerine bağlayan Los Angeles Galaxy, Giovani Dos Santos'u da renklerine bağladı. Amerikan Major Ligi ekibi, Meksikalı oyuncu için kulübü Villarreal'e 7 milyon dolar ödedi. Kulübü sözleşmenin detaylarını açıklamasa da 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun ise 6 milyon dolara yakın bir rakam alacağı bildirildi.

CONCACAF Gold Cup için hala Meksika Milli Takım kadrosunda bulunan Dos Santos'un bu ayın sonunda Galaxy'ye katılması ve ilk maçına da 9 Ağustos'taki Seattle Sounders karşısında çıkması bekleniyor.

Daha önce Barcelona, Tottenham Hotspur ve Galatasaray gibi takımlarda da oynayan Dos Santos'u 2011'den bu yana kadrosuna katmak isteyen Galaxy, şimdiye kadar MLS maaş limitlerin üzerinde 3 seçilmiş ismin transfer edilmesine izin veren kural takıldı. Steven Gerrard, son Amerika Ligi MVP'si Robbie Keane ve ABD Milli Takım oyuncusu Omar Gonzalez'e yüksek maaş veren L.A Galaxy, lig yönetiminin geçen haftaki oyuncuların alacaklarının belli bölümünü peşin ödemek koşuluyla yeni bir transfer yapmasına izin vermesiyle Meksikalı oyuncuyu kadrosuna kattı. LA Galaxy de geçen sezon 1 milyon dolar alan Omar Gonzalez'in alacağının bir kısmını öderken maaş limitinde yer açtı ve bu yeri de Giovanni Dos Santos'u kadrosuna katmak için kullandı.

Sayfa Yükleniyor...