"Hiçbir oyuncumuzu satmak istemedik"

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Ozan Tufan, Volkan Şen ve Serdar Aziz'in başka takımlara transfer olacaklarına yönelik iddialarla ilgili, "Hiçbir oyuncumuzu satmak istemedik, kimseyi de satmak istemiyoruz " dedi.

NTV Spor 16.07.2015 - 00:20
"Hiçbir oyuncumuzu satmak istemedik"

Başkan Bölükbaşı, Özlüce Tesisleri'nde gazetecilere verilen iftarda yaptığı konuşmada, transfer çalışmaları doğrultusunda prensip anlaşmasına vardıkları Şilili orta saha oyuncusu Cristobal Jorquera'nın yarın kente geleceğini, bu oyuncunun sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacağını söyledi.

Geçen sezon İtalyan ekibi Parma'da forma giyen Jorquera için herhangi bir bonservis ücreti ödemeyeceklerini, oyuncuya verilecek ücreti de daha sonra açıklayacaklarını vurgulayan Bölükbaşı, "Transferlerimiz devam edecek. Alacağımız daha 4-5 oyuncu var. Bunlar alternatif de olabilir. Öncelikli istediğimiz oyuncular var. Olmazsa B kategorisine geçiyoruz, B derken aşağısı değil, istediğimiz oyunculara yakın oyuncular" diye konuştu.

Bölükbaşı, transfer için 30 Ağustos'a kadar vakitleri bulunmalarına karşın hedeflerinin yeni transferleri 21 Temmuz'da başlayacak Almanya kampına yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Bir gazetecinin "Basında sürekli Ozan Tufan, Volkan Şen ve Serdar Aziz'in başka kulüplere transfer olacaklarına yönelik iddialar yer alıyor. Bu oyuncularla ilgili herhangi bir gelişme söz konusu mu  Bu oyuncuların takımdan ayrılması mümkün mü " sorusuna Bölükbaşı, "Hiçbir oyuncumuzu satmak istemedik, kimseyi de satmak istemiyoruz. Ama bazen menajerler karıştırıyor, futbolcuların kafası karışıyor. Bugün Volkan ve Serdar ile görüştüm, herhangi bir sıkıntı yok. Ozan ile de aynı şekilde. Biz futbolcu satmak istemiyoruz ama sürekli gidip gelinirse veya futbolcu gitmek isterse yapacak bir şey kalmıyor. Fernandao'nun gidişi de bu şekildeydi. Şener'in de sözü vardı. Bir yere kadar ikna etmeye çalışırsınız ama bir yerden sonra yapacak bir şey yok. Belluschi konusunda da konuştuk. Ailesi ve çocuklarıyla ilgili ısrarla gitmek istediğini söyledi. Biz de kesinlikle göndermeyeceğimizi söyledik. Kendisine 'iyileştirme yapalım' dedik ama zorla tutamıyorsunuz. Serdar da Volkan da Ozan da Bursaspor'un altyapısından yetişti. Biz onların gitmesini kesinlikle istemiyoruz, hocamız da istemiyor. Biz Bursaspor'un başarılı olmasını istiyoruz. Başarı için o kadronun devam etmesi ve üstüne yeni oyuncular almamız gerekiyor" şeklinde yanıt verdi.
     
FİKRET ORMAN İLE GÖRÜŞME
Başkan Bölükbaşı, söz konusu oyuncularla ilgili kendilerine resmi bir teklifin ulaşmadığını sadece geçen ay Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın Serdar Aziz ile ilgili olarak kendisini aradığını belirterek, "Fikret Orman bey Serdar Aziz ile ilgili 'Ne düşünüyorsun ' diye sordu. Ben de satmayacağımı söyledim ve konu da kapandı. Oyuncularla konuştuk. Hocamız da konuştu. Şu an takımda kafası karışık kimse yok. Basında çıkan haberlere bakıyoruz şaşırıyoruz.  Bu konuyu gündemden çıkartalım. O arkadaşlar burada devam edecek. Giden arkadaşların yerine daha kalitelilerini getirdik. Maliyetleri de iyi. Bursaspor tarihinde en ekonomik yapılan transferlerdir. Enes ile ilgili olarak da, Enes'i 16 yaşından beri istiyorlar. Geçmiş dönemde Enes için 500 bin euro vermişlerdi, rahmetli başkanımız vermemişti. Belki 10 tane takım istedi vermedik. Manchester City'ye verdik. Şu an bütün dünya Bursaspor'dan bahsediyor" diye konuştu.
     
"YENİ SEZONA YETİŞMESİNİ UMUYORUZ"
Recep Bölükbaşı, "Timsah Arena yeni sezona yetişecek mi  Yetişmezse başka bir planınız var mı" sorusuna da, "Stadı yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız ile sürekli istişare içindeyiz. Şu an içi bitti. Biz FIFA ve UEFA ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. Oranın geliriyle ilgili de görüşüyoruz. Bayramdan sonra daha hızlı bir çalışma olacaktır. Çim, koltuklar, soyunma odaları bitti sayılır. Yeni sezonun ilk maçı Trabzonspor ile deplasmanda. Oradan da bir hafta kazanıyoruz. Belediye başkanımız yetiştireceğini söyledi. Ona güveniyoruz. Olmazsa Atatürk Stadı'nda da gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz.  Bu yönde diğer planımız da hazır durumda. Biz yönetim kurulu olarak Bursaspor'un başarısı için ne gerekiyorsa büyük bir özveriyle onu yerine getiriyoruz. Sadece Bursaspor camiasından gereken desteği bekliyoruz" diye cevap verdi.

ERTUĞRUL SAĞLAM: HİÇBİR OYUNCUYU SATMAK İSTEMİYORUZ
Yemeğe katılan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da yeni sezon öncesi Özlüce Tesisleri'nde sürdürdükleri ilk etap çalışmalarının çok iyi ve sakatsız geçtiğini bildirdi.

İlk etap çalışmasını yarın sona erdireceklerini, bayramdan sonra ikinci etap çalışması için Almanya'ya gideceklerini anımsatan Sağlam, "Buradaki çalışmalarla ilgili her şey çok güzel gidiyor. Transferde gündemde olan, ismi farklı kulüplerle geçen oyuncularla alakalı ilk günlerde bazı sıkıntılar yaşadık. Ama daha sonra başkanımızın, Necmettin Kocaman beyin ve benim görüşmelerimizin ardından oyuncularımızın kafası bulanıklıktan kurtuldu, devam ettiler. Takıma  oyuncu katmak ciddi bir olaydır. Ama içerde bu türlü zihinsel anlamda sorunları olan, kafası bulanık oyuncuların sorunlarını giderip takımlarını sahiplenmesini sağlamak da bence en az dışarıda gelecek oyuncu kadar başarıdır. Volkan olsun, Ozan olsun, Bakambu olsun, Emre Taşdemir olsun, bu anlamda önemli bir kulüp başarısıdır. Ben hiç oyuncu satmamak için direnen başkanımıza ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Hakikaten hiçbir oyuncuyu satmak istemiyoruz. Ama öyle bir rakam gelir ki, 'artık satalım' dersiniz. Ama  olmadı zaten. Ben de  şu an takımda bulunan hiçbir oyuncuyu bırakmak istemiyorum. İki ya da 3 tane ciddi takviye yapıp, geçen seneden daha iyi bir takım için hepimiz mücadelemizi  veriyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız, hepimiz başarılı olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bursaspor ile yeniden sözleşme imzaladıktan sonra camiada herkesin 2009-2010 sezonundaki şampiyonluk başarısı ve arkasından gelen istikrarlı dönemi hatırladığını vurgulayan Sağlam, "İnşallah yine çok çalışacağız ve başarılı olacağız. Bu işi yine bir kent hareketi haline getireceğiz. Ben bundan çok eminim. Bu güce, kendimize inanıyorum. İnşallah güzel şeyler olacak. Güzel bir şey gelecek hissediyorum. Benim tecrübelerim, yaşadıklarım bunu hissettiriyor" dedi.

Ertuğrul Sağlam, yarın sözleşme imzalayacak olan Şilili orta saha oyuncu Jorquera'yı Eskişehirspor'dan çok iyi tanıdığını da anlatarak, takımdan ayrılan Belluschi'nin yerine transfer ettikleri bu oyuncunun yeşil-beyazlı forma altında başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Yemeğe, kulüp futbol şube sorumlusu Necmettin Kocaman, mali asbaşkan Kemal Güler, amatör şubelerden sorumlu asbaşkan Halil Özyürek de katıldı.

 

Sayfa Yükleniyor...