İstanbul'da tenis şöleni başlıyor!

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda heyecan başlıyor! NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak turnuvada dünya 15.'si Venus Williams, 1 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek. Türk tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu da turnuvaya ana tablodan katılacak.

NTV Spor 19.07.2015 - 20:35
İstanbul'da tenis şöleni başlıyor!

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın 8'incisi bugün yapılacak ana tablo maçlarıyla başlayacak. 
  
İstanbul'da 2005 yılında başlayan ve 2010 yılına kadar her yıl düzenlenen turnuvaya, 2011-2013 yılları arasında "TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası" nedeniyle ara verilmişti. 3 yıl aradan sonra TEB sponsorluğu ve Tenis Federasyonu katkılarıyla "TEB BNP Paribas İstanbul Cup" ismiyle geçen yıl yeniden başlayan turnuva Garanti Koza Arena'da gerçekleştirilecek.
 
Toplam 250.000 dolar ödüllü turnuvada şampiyon olan sporcu 43.000 dolar kazanacak.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup, 26 Temmuz Pazar günü yapılacak tekler ve çiftler final maçlarıyla sona erecek.
 
1 NUMARA VENUS WILLIAMS
Kadınlar dünya klasmanında 15. sırada bulunan ABD'li tenisçi Venus Williams, turnuvanın 1 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek. ABD'li tenisçinin yanı sıra dünya 17 numarası Ukraynalı Elina Svitolina, eski dünya 1 numarası 25 numara sırp Jelena Jankovic, 28. Fransız Alize Cornet ve 31. İtalyan Camila Giorgi de turnuvada yer alacak.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta 32 sporcu, şampiyonluk için ter dökecek.
 
TÜRK TENİSÇİLER
TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta ana tabloya doğrudan giren 2 Türk sporcudan Çağla Büyükakçay, ilk turda Slovak tenisçi Daniela Hantuchova ile mücadele edecek. Turnuvaya ana tablodan katılan bir diğer Türk tenisçi İpek Soylu ise ilk turda elemelerden ana tabloya gelecek tenisçi ile karşılaşacak.

Milli tenisçiler Berfu Cengiz, Ayla Aksu ve Melis Sezer ise turnuvada elemelerden ana tabloya kalmak için raket salladı.

15 yaşındaki Berfu Cengiz, dünya 177 numarası Ukraynalı Yuliya Beygelzimer'i 2-1 yenerek 2. ön eleme turuna yükseldi. Berfu, dünya 138.'si Alexandra Panova ile ana tabloya yükselebilmek için karşılaşacak.
 
Melis Sezer de Estonyalı Anett Kontaveit'i 4-6, 6-1 ve 6-3'lük setlerle yenerek 2. ön eleme turuna yükseldi.

Ayla Aksu ise Çek Andrea Hlavackova'ya 7-6, 4-6 ve 6-7'lik setlerle yenildi ve 1. ön eleme turunda elendi.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE GÖSTERİ MAÇI
TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın 1 numaralı seribaşı Venus Williams, 10 yıl aradan sonra yeniden Boğaziçi Köprüsü'nde gösteri maçı yapacak. Eski milli tenisçi İpek Şenoğlu'yla 2005 yılında gösteri maçı için Boğaziçi Köprüsü'ne çıkan ABD'li tenisçi, saat 15.00'te Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu ile iki kıta arasında gösteri maçı oynayacak.

ŞAMPİYONLAR
TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta yıllara göre şampiyon olan tenisçiler ve ülkeleri şöyle:

2005 Venus Williams (ABD)
2006 Shahar Peer (İsrail)
2007 Elena Dementieva (Rusya)
2008 Agnieszka Radwanska (Polonya)
2009 Vera Dushevina (Rusya)
2010 Anastasia Pavlyuchenkova (Rusya)
2014 Caroline Wozniacki (Danimarka)

Sayfa Yükleniyor...