Houston’dan Ty Lawson hamlesi!

Houston Rockets, Denver Nuggets’tan 4 oyuncu ve 2017 ikinci tur draft hakkı karşılığında tecrübeli oyun kurucu Ty Lawson ile 2016 ilk tur draft hakkını aldı.

NTV Spor 21.07.2015 - 09:43
Houston’dan Ty Lawson hamlesi!

NBA'de yeni sezon öncesinde takımlar kadrolarını şekillendirmeye devam ediyor.

Batı Konferansı'nın iddialı takımlarından Houston Rockets, Denver Nuggets ile yaptığı takasala tecrübeli oyun kurucu Ty Lawson'ı renklerine bağladı.

İki takım arasında gerçekleştirilen takasa göre, Ty Lawson ve Denver Nuggets'ın 2016 ilk tur draft hakkı Houston Rockets'a geçerken, Denver Nuggets da Houston Rockets'tan Nick Johnson, Kostas Papanikolaou, Pablo Prigioni, Joey Dorsey ve 2017 ikinci tur draft hakkını aldı.

Houston Rockets'a oyun kurucu bölgesinde önemli katkı yapması beklenen Ty Lawson son dönemde saha dışı olaylarla gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta ikinci kez alkollü araç kullanırken yakalanan yıldız oyuncu, 30 günlük tedavi programına alındı.

Takas ile ilgili açıklamalarda bulunan Houston Rockets Genel Menajeri Daryl Morey, Ty Lawson'ı kadrolarına eklemelerinin büyük bir risk olduğunu belirterek, “30 takım arasında en iyisi olmak istiyorsanız her yerde risk almak zorundasınız” dedi.

Geçtiğimiz sezon 75 maçta forma giyen Lawson, 15.2 sayı, 9.6 asist ve 3.1 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti.     

 

Sayfa Yükleniyor...