Pehlivanlar kavrulacak!

Bu yıl ramazana denk gelmesi nedeniyle temmuz ayı sonlarına alınan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar 40 dereceye yaklaşan sıcaklarda güreş tutacak.

NTV Spor 22.07.2015 - 11:32
Pehlivanlar kavrulacak!

Geçmişte haziran ayı sonları ile temmuz ayı başlarında gerçekleştirilen "güreşin olimpiyatı" sayılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yılki organizasyonunun ramazan nedeniyle 24-26 Temmuz tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

Meteorolojinin tahminlerine göre Edirne'de hava sıcaklığı organizasyonun ilk ve ikinci günü 36 derece, final güreşlerinin yapılacağı son gün ise 38 derece olacak. Hem nem oranının yüksekliği hem de vücutlarındaki zeytinyağı nedeniyle pehlivanlar yaşanan sıcaklıkları daha fazla hissetmelerine neden olacak.

Zaman zaman 1,5 saati bulabilen güreşlerde pehlivanlar hem güneşle hem de rakibiyle mücadele edecek.

ANTALYALILAR DAHA ALIŞIK
Kırkpınar'da güreşen pehlivanların çoğunu oluşturan Antalyalı güreşçilerin sıcak havaya daha alışık olması nedeniyle özellikle kuzey bölgelerden gelen pehlivanlara göre daha şanslı oldukları yorumları yapılıyor.

Temmuzun sıcağını hesap eden pekçok güreş ustası, çıraklarını sıcak havalarda güreşlere hazırladı.

İsmail Balaban'ın ustası Hasan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Edirne'yi yüksek sıcakta bulmadıklarını ancak hazırlıklarını da bunu hesaplayarak yaptıklarını söyledi.

Antrenmanlarını Antalya'da sıcak havalarda yaptıklarını anlatan Aydın, "Er meydanı çok sıcak olacak. Bu konuda Antalyalılar sıcak memleketten geldikleri için biraz daha şanslı gibi" dedi.

Sayfa Yükleniyor...