Pironkova ve Bondarenko turladı

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda, teklerde Bulgar Tsvetana Pironkova ve Ukraynalı Kateryna Bondarenko çeyrek finale yükseldi.

NTV Spor 23.07.2015 - 15:42
Pironkova ve Bondarenko turladı

Garanti Koza Arena'da düzenlenen turnuvanın dördüncü gününde teklerde Pironkova, Japon rakibi Kurumi Nara'yı 2-1 yenerek tur atladı.
     
Turnuvanın 8 numaralı seri başı olan Pironkova, dünya sıralamasında 60. olan Japon rakibi karşısında ilk sette çok iyi servis karşıladı. Rakibinin kullandığı 5 servisten 4'ünü kırmayı başaran Bulgar tenisçi, ilk seti 6-3 kazanarak 1-0 öne geçti.
     
Nara, WTA sıralamasında 42. sırada yer alan Pironkova'ya karşı ikinci sette çok üstün oynadı. Rakibinin servislerini kıran taraf bu sefer Japon tenisçi oldu ve Nara seti 6-1 kazanarak durumu 1-1'e getirdi.
     
Son set, ikinci setin tersi oldu. Rakibinin basit hatalarını değerlendiren, turnuvanın 8 numaralı seri başı Pironkova, seti 6-1, 1 saat 44 dakika süren maçı da 2-1 kazandı ve çeyrek finale çıktı.
     
Pironkova'nın çeyrek finaldeki rakibi ise Polonyalı sporcu Urszula Radwanska oldu.
     
Öte yandan maçın sonunda kazanan Pironkova, korta çıkan minik tenisçilerin sorularını yanıtladı. Çocuklar, Bulgar tenisçiye maçla ilgili sorular yöneltti.
     
BONDARENKO DA ÇEYREK FİNALDE     
Teklerde diğer maçta ise dünya 61 numarası Alman Mona Barthel, WTA sıralamasında 119. olan Ukraynalı Kateryna Bondarenko karşı karşıya geldi.
     
İlk seti 6-3 kazanan Ukraynalı sporcu karşısında, ikinci sette oyuna ağırlığını koyan Barthel, seti 6-4 kazanarak durumu 1-1'e getirdi.
     
Son sette üstün bir oyun sergileyen Bondarenko, seti 6-2, 1 saat 40 dakika süren maçı da 2-1 kazanarak çeyrek finalist oldu.
     
Bondarenko, çeyrek finalde vatandaşı Lesia Tsurenko'yla mücadele edecek.

Sayfa Yükleniyor...