Ahmet Taşçı üzgün!

Türk yağlı güreş tarihine adını altın harflerle yazdıran "Efsane" lakaplı Ahmet Taşçı, yönetmelik değişikliği gereği Kırkpınar'da bu yıl güreşemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

NTV Spor 24.07.2015 - 13:29
Ahmet Taşçı üzgün!
Ahmet Taşçı, Kırkpınar Er Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yönetmelikte var olan "Kırkpınar'da birincilik elde edenler 45 yaşına kadar, altın kemer sahibi olanlarda ise yaş sınırı olmaksızın güreşebilir" maddesinin sadece kemeri olanlarla ilgili kısmın çıkarılması nedeniyle bu yıl güreşlere katılamayacağını hatırlattı.
     
Yapılan değişiklikte kasıt aradığını ifade eden Taşçı, "Tarihi katlediyorlar, idareciler  bulundukları konumu idare edemiyorlar. Er meydanı çayırı burada kispetini alan gelen herkes güreşir, bir pehlivan buradan yalnız yenilgide çıkarılır. Benim bir rekor hayalim vardı, federasyon yaş sınırı koymuş. 56 yaşında Kel Aliço güreşmiş, ben de 57 yaşındayım, bu rekoru geçmek, tarihi yad etmek istiyordum."
     
Gelişmeden duyduğu üzüntüyü dile getiren Ahmet Taşçı, "Koydukları idarecileri idare etmeleri lazım. 'Birinci olanlar 45 yaşına kadar, kemer alanlar istediği kadar güreşir' maddesinin bu yıl sadece kemerle ilgili bir bölümü çıkarıldı. Bu kastı yapan da federasyon başkanıdır" değerlendirmesinde bulundu.
     
Kırkpınar'da 2 altın kemer sahibi Ahmet Taşçı, seneye güreşmek için gerekli yerlere başvuruda bulunacağını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...