"Gelen de giden de olabilir"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lille ile 0-0 berabere kaldıkları hazırlık maçında, Sturm Graz karşılaşmasına göre daha olumlu görüntü ortaya koyduklarını söyledi.

NTV Spor 25.07.2015 - 22:27
"Gelen de giden de olabilir"

Güneş, Lille ile oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ikinci hazırlık karşılaşmasında daha olumlu ve dikkatli olduklarını dile getirerek, "Fizik, teknik ve taktik olarak bir basamak yukarıdayız" dedi.

Rakipleri karşısında bütün oyuncuları değiştirdiklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Pozisyon değişikliği ve idman yorgunluğu nedeniyle henüz düşünülen yerde değiliz. Olumlu tarafı, söylenenleri yapmaya çalışıyorlar. Basit hataları bu maçta daha az yaptık. Adım adım gidiyoruz. Hazırlık maçları bizim için önemli değil. Kadromuz ideal manada oturmadığı için dalgalanmalar olacak. Oyuncular iyi niyetle birbirine yardımcı olmaya çalıştı. Kamp dönemi bittiğinde umuyoruz ki, daha iyi kadro oluşturacağız" diye konuştu.

Veli Kavlak ve Tolgay Arslan'ın sakatlığı sonrası transfer arayışları olup olmadığı sorusuna Güneş, şu yanıtı verdi:

"Veli'nin sakatlığının 3 ay olduğunu bilmiyorum. 1,5 ay, bir ay gibi kısa bir süre söyleniyordu. Düşünülen olmadı. Şu anda bekleyeceğiz. Tolgay'ın durumunu zaten konuşmuştuk. Orta sahaya, ileriye, defansa da arayışlarımız olabilir. İsim üzerine takılmak da istemiyoruz. Alabileceğimiz futbolcular olabileceği gibi, gidenler de olabilir. Herkese şans vermeye çalışıyoruz. 'Şu oyuncularla devam edeceğiz, böyle oynayacağız' şeklinde anlayışımızı ortaya koyacağız. Stoper aldık. Forvet almamız gerekiyor. Eldeki oyuncuların performansı da önemli."

QUARESMA VE RHODOLFO'NUN OYNAMAMASI
Şenol Güneş, Lille karşısında kadroya dahil etmediği Ricardo Quaresma ile Luiz Rhodolfo'yu riske etmek istemediğini kaydetti.

Rhodolfo'nun fizik olarak sıkıntısının bulunmadığına dikkati çeken Güneş, "Seyahatten yeni geldi. Riske etmek istemedim. Yarın da kendisini düşünmüyorum. Bu 3 maçta elimizde bulunan oyuncuları görmek istiyorum" diye konuştu.

Portekizli oyuncu Quaresma'nın oynamak istediğini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Heyecanı ve isteği var. Katılımı çok iyi. Fizik olarak sıkıntıları var. Sakatlık yaşayıp sorun olmasını istemiyoruz. Bu, Gökhan Töre için de geçerli. Kontrollü gidiyoruz. Atiba kendi istediği için fazla oynattım. Tosic'i fazla oynattım. Fizik güç olarak oyuncuların yıpranmalarını aza indirmek istiyorum. Antrenman kaçırmalarını istemiyorum. Antrenman ve maç iç içe gidiyor. Bir sıkıntı olup da geriye düşmelerinden daha çok maç oynamaları önemli. Bir ay sonra daha iyi olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

A MİLLİ TAKIM'IN ŞANSI 
2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Finlandiya, Hırvatistan, İzlanda ve Ukrayna ile aynı gruba düşen A Milli Futbol Takımı'nın şansını değerlendiren Güneş, şunları söyledi:

"Rakipler arasında ilk sırada yer alacağımızı düşünüyorum. Her takım güçlü. Geriye baktığımızda, alınan başarıları değerlendirdiğimizde, Türkiye onlardan altta değil. Gruptan çıkmak önemli. Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve İtalya olsaydı birincilik zor olabilirdi. Favori görünen takım olabiliriz."

Sayfa Yükleniyor...