Barcelona ıslıklara destek çıktı!

Barcelona, Kral Kupası finalinde İspanyol Milli Marşı ıslıklandığı için kulübe verilen para cezasına tepki gösterdi. Katalan kulübü, taraftarın demokratik tepkisini istediği şekilde gösterme hakkına sahip olduğu görüşünde.

NTV Spor 28.07.2015 - 15:34
Barcelona ıslıklara destek çıktı!

İspanya Kral Kupası finalinde Barcelona ile Athletic Bilbao, Katalan kulübünün evi Nou Camp'ta karşı karşıya gelmişti. Maç öncesi İspanya Ulusal Marşı çalınırken, Katalan ve Bask taraftarın doldurduğu tribünlerden ıslık sesleri yükselmişti.

Bir süredir olayı inceleyen İspanya Şiddetle Mücadele Komitesi, Barcelona ve Athletic Bilbao'ya para cezası verdi. Karar, 66 bin Euro para cezası alan Barcelona tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Para cezasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Barcelona Yönetimi, kararı temyize götüreceğini duyurdu.

İspanyol Milli Marşı'nın ıslıklanmasının kulüp tarafından organize edilmediğini belirten Barcelona Yönetimi; "İfade özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Nou Camp tribünlerini dolduran insanlar da tepkilerini demokratik bir şekilde ifade etme hakkına sahiptir" açıklamasını yaptı.

Katalunya, bir süredir İspanya'dan ayrılıp; bağımsızlığını ilan etmenin planlarını yapıyor.

Sayfa Yükleniyor...