Saracoğlu kapalı gişe!

Fenerbahçeli taraftarlar uzun bir aradan sonra Shakhtar Donetsk maçındaFenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tamamına yakınını doldurdu.

NTV Spor 28.07.2015 - 21:41
Saracoğlu kapalı gişe!

Geçen sezon maçlara fazla ilgi göstermeyen ve sadece Galatasaray derbisinde tribünlerin tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarını Shakhtar Donetsk maçında yalnız bırakmadı.

Taraftarlar maç öncesi futbolcuları ve teknik direktör Pereira'yı tribüne çağırarak moral verdi.

Stadın çok az bir bölümünde boşluklar kalırken, maçı yaklaşık 45 bin sarı-lacivertli taraftar takip etti. Takımlar seremoniye çıktığı anda iki kale arkasında da üst tribünleri kaplayan Fenerbahçe bayrakları açıldı.

Migros Tribünü'nde ise büyük bir "Teröre Hayır" pankartı açıldı.

Yaklaşık 100 kadar Ukraynalı taraftar da kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek verdi.

FENERBAHÇE 700 GÜN SONRA AVRUPA'DA
Fenerbahçe 700 gün sonra Avrupa kupalarında maça çıktı.

Sarı-lacivertliler, UEFA'dan aldığı cezanın bitmesinin ardından yaklaşık 2 yıl sonra Shakhtar Donetsk maçıyla Avrupa kupaları hasretini sonlandırdı.

Son Avrupa maçını 27 Ağustos 2013'te UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere'nin Arsenal takımına karşı oynayan Fenerbahçe, 700 gün sonra taraftarına Avrupa maçı heyecanı yaşattı.

"Sarı Kanarya", Kadıköy'de ise son Avrupa maçını aynı turnuvada yine Arsenal'e karşı 20 Ağustos 2013'te oynamış ve 3-0 kaybetmişti. Sarı-lacivertliler, taraftarının önünde 707 gün sonra Avrupa maçında mücadele etti.

Öte yandan Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk karşısında Avrupa kupalarında iç sahadaki 95. maçını oynadı.

PEREIRA İLK RESMİ MAÇINDA 
Fenerbahçe'ni yeni teknik direktörü Pereira, sarı-lacivertli takımın başında ilk kez resmi maça çıktı.

Sezon öncesi hazırlıklarında 8 maçta 7 galibiyet elde eden Pereira'nın Fenerbahçe'si, ilk resmi sınavını Shakhtar Donetsk karşısında verdi.

Vitor Pereira ayrıca, Avrupa kupalarında teknik direktör olarak 20. maçına çıktı. Daha önce Portekiz'in Porto takımıyla 1 UEFA Süper Kupa, 14 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi maçına çıkan Pereira, Olympiakos'la ise 2 UEFA Avrupa Ligi maçı oynamıştı.

Portekizli teknik adam kariyerinde Avrupa kupalarında ilk kez ön eleme turu maçına Fenerbahçe'nin başında Shakhtar Donetsk'e karşı çıktı.

SHAKHTAR DONETSK'TE KUCHER CEZALI
Ukrayna temsilcisinde tecrübeli savunma oyuncusu Olexandr Kucher, Fenerbahçe karşısında ilk maçta cezalı olduğu için oynayamadı.

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Shakhtar Donetsk'in Almanya'nın Bayern Münih takımına deplasmanda 7-0 yenildiği maçın 3. dakikasında kırmızı kart gören Ukraynalı stoper, cezası nedeniyle Kadıköy'de forma giyemedi.

Teknik direktör Mircea Lucescu, Ukrayna Premier Ligi'nde son hafta oynadıkları maçın ilk 11'inden iki değişiklikle takımını sahaya sürdü. Lucescu, Bonfim ve Kobin'in yerlerine Srna ile Stepanenko'yu ilk 11'e aldı.

Sayfa Yükleniyor...