"Kimse bana..."

Galatasaray'ın yıldız kalecisi Muslera, Avusturya kampında çarpıcı açıklamalar yaptı. Muslera, kendisi hakkında çıkan transfer iddiaları ile ilgili de net konuştu.

NTV Spor 30.07.2015 - 14:01
"Kimse bana..."

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yaptığı transferler sonrası kendi kadrolarına yönelik yapılan eleştirileri doğru bulmadığını söyledi.

Başarılı kaleci, sarı-kırmızılı ekibin Avusturya'nın Velden bölgesinde sürdürdüğü hazırlık kampında konakladığı Falkensteiner Schlosshotel'de medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

"KİMSE BİZİ KÜÇÜMSEMESİN"
Takım olarak geride kalan sezon kazandıkları önemli başarılar olduğunu hatırlatan Muslera, şunları söyledi:

"Lige ve Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlayamamıştık, sonrasında gelen teknik adam değişikliğiyle toparlanarak önemli başarılar elde ettik. Rakiplerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ciddi transferleri olabilir ama bu sadece onlarla da kısıtlanmamalı. Türkiye ligi her geçen sezon daha iyi duruma geliyor. Birkaç sezon önce karşılaştığımız Mersin İdmanyurdu ile geçen sezon oynadığımız Mersin İdmanyurdu aynı değil. Medipol Başakehir bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ediyor. Kendimize baktığımızda, kadromuzla ilgili eleştiriler var ama ben bunları doğru bulmuyorum. Takımımızın önemli bir iskeleti var. Kimse bizi küçümsemesin. Bu kadro iskeletiyle geçen sezon elde ettiğimiz başarılar bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde de geçen sezonki gibi olacağını düşünmüyorum. Yeni bir mantalite ve kadro farkı olacaktır. Bu kulvarda geçen sezonki hatalarımızdan dersler aldık. Bu da takımda önemli bir fark yaratacaktır."

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'IN TRANSFERLERİ
Fenerbahçe'nin Robin Van Persie ve Luis Nani, Beşiktaş'ın ise Ricardo Quaresma gibi yıldız isimleri kadrosuna kattığının hatırlatması üzerine Muslera, "Rakiplerin yaptığı transferler, önemli isimler. Onlara karşı oynamak da güzel olacaktır. Daha önce Manchester United'a karşı Van Persie ve Nani'ye karşı oynamıştım. Quaresma'ya karşı ise daha önce böyle bir fırsatım olmadı. Türkiye ligi giderek daha kaliteli oluyor. Umarım sadece ligde değil, Avrupa'da önemli işler yapılır" diye konuştu.

"MELO BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"
Fernando Muslera, İnter'e transfer olması beklenen Felipe Melo'nun takım için önemli bir isim olduğunu söyledi.

Melo ile 4 sezon geçirdiklerini ve bu süre içinde bir çok başarı elde ettiklerini aktaran Uruguaylı file bekçisi, "Takım iskeletinin önemli oyuncularından bir tanesi. Eğer giderse, bu kendisinin ve kulübün vereceği bir karar olacaktır. Önemli bir oyuncu kaybetmiş oluruz ama diğer yandan kendi bünyemizde de o pozisyonda oynayabilecek, orayı doldurabilecek futbolcular olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Melo'nun takımdan ayrılması durumunda, yerine başka bir oyuncunun alınabileceğini anlatan Muslera, "Böyle bir transfer gerçekleşirse, önümüzdeki günlerde aramıza başka bir arkadaş da katılabilir. Melo'nun ayrılışı kısa vadede önemli bir kayıp olarak görünebilir ama uzun vadede yerine oynayacak başka bir oyuncu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Muslera, Melo ile birlikte adı transfer gündeminde geçen Alex Telles'in takımdaki en yakın arkadaşları olduğuna dikkati çekerek, "İkisi de en yakın arkadaşlarım. Bu da yakın dilleri konuşuyor olmamızdan kaynaklanıyor. Melo'nun gidebileceğiyle ilgili haberler var ama resmi anlamda duyduğum bir şey yok. Eğer İnter'e transfer olursa, bu kendisin ve Galatasaray için önemli bir şey olacaktır. Bir transfer gerçekleşirse, şartlar hem oyuncu hem de kulüp için iyi olmalı. Telles'in durumu ise biraz farklı. O daha genç ve kendisine yatırım yapılmış, kulübün oynatıp, daha sonra meyvelerini almak istediği biri. Onun durumuyla ilgili de bildiğim bir şey yok. Transferi için, hem kendisi hem de kulüp için iyi şartlar oluşması gerekir" şeklinde görüş belirtti.

GEÇEN SEZONUN KIRILMA ANI NEYDİ?
Fernando Muslera, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarının kazanıldığı geride kalan sezonun kırılma noktası olarak, teknik direktör Cesare Prandelli'nin yerine Hamza Hamzaoğlu'nun getirilmesi olduğunu kaydetti.

"Bence geçen sezonun kırılma anı, kesinlikle hoca değişikliğiydi" diyen Muslera, "İyi bir başlangıç yapamamıştık ve  teknik direktör değişikliğiyle her şey 180 derece olarak pozitife döndü. Hamza Hamzaoğlu, Türkiye'yi, oyuncuları, şartları, basını, taraftarı ve camiayı çok iyi tanıyan biri" diye konuştu.

Sezon içinde ümitsizliğe kapıldıkları anlar olup olmadığı yönündeki soru üzerine başarılı file bekçisi, "Böyle bir duygu yaşadığımız belirgin bir an söyleyemem. Zaman zaman sıkıntılar olabiliyor ancak kafamızda  her maça en iyi şekilde hazırlanıp, şampiyon olmak vardı. İniş çıkışlar olmasına karşın, inancımızı kaybettiğimizi söyleyemem" yanıtını verdi.

"YERLİ HOCAYLA ÇALIŞMAK DAHA İYİ OLUYOR"
Galatasaray'da geçirdiği 4 sezonda 3 lig şampiyonluğu yaşadıkları ve elde edilen başarılarda Türk teknik adamların çok büyük etkisi olduğunun aktarılması üzerine Muslera, yerli teknik adamlarla çalışmanın daha iyi olduğunu dile getirdi.

Yerli teknik adamlarla çalışmanın avantajlarına değinen Uruguaylı kaleci, bunun sadece Türkiye için değil, İtalya veya İspanya için de geçerli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bir  ülkeyi, kültürünü, basınını iyi tanıyan, sadece saha içini değil, saha dışını da iyi yönetebilen bir hocayla çalışmak, futbolcu için mutlaka daha iyi oluyor. Kafanız daha rahat olabiliyor. Sadece saha içine odaklanıyorsunuz. Saha dışı konularla çok fazla ilgilenmiyorsunuz. Buradan bir kez daha hem Fatih Terim hocamıza hem de Hamza Hamzaoğlu hocamıza teşekkür ediyorum. Çünkü onlarla çalışırken saha dışındaki şeylerle çok fazla ilgilenmiyorsunuz ve sadece futbolunuza odaklanıyorsunuz. Yabancı olarak da Roberto Mancini ve Cesare Prandelli gibi önemli isimlerle çalıştık. Mancini belki son zamanlarına doğru biraz daha adapte olmuştu. Sonra ayrılmayı tercih etti. Prandelli ise çok fazla adapte olamadı diye düşünüyorum. Bana sorarsanız, o ülkenin şartlarını bilen antrenörle çalışmak daha rahatlatıcı bir unsur alabiliyor."

TEKLİF VAR MI?
Fernando Muslera, transferde kendisine gelen resmi bir teklifin bulunmadığını kaydetti.

Basında kendisiyle ilgili haberlerin çıktığını hatırlatan sarı-kırmızılı oyuncu, "Şu ana kadar ban ulaşmış resmi bir teklif yok. Sadece basında çıkan haberler var. İsmi geçen takımların bir çoğu da zaten kalecilerini buldular. Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşüncem yoktu. Hiçbir yetkili ağızdan da satılmak istendiğim  söylenmedi. Kafam çok rahat" dedi.

Takıma bir yedek kaleci daha alınmak istendiğini bildiğini anlatan Muslera, kendisinin dikkatini çeken bir ismi söylemesinin doğru olmayacağını anlatarak, "Karar verecek olanlar hocamız ve yöneticilerimizdir. Bana düşen, bu zamana kadar yaptığım gibi en iyi şekilde kendimi maçlara hazırlayarak, kurtarışlarıma devam etmektir" ifadelerini kullandı.

Geride kalan sezon ligin kritik son 6 haftasında gol yemediğinin hatırlatılması üzerine başarılı oyuncu, "Bu son maçlarda inanılmaz bir konsantrasyonumuz vardı. Gol yemediğimizde, atabilecek gücümüz olduğunu biliyorduk. Şampiyonluk da bu şekilde geldi. Defansif anlamda önemli işler yapmak gerekiyordu ve biz de gereğini yerine getirdik" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, kız arkadaşıyla birlikte Türkiye'de yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip, ülke kültürüne uyum sağlamanın yabancı oyuncular için önemli olduğuna dikkati çekerken, Avusturya'da iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

 

Sayfa Yükleniyor...