Brezilya'dan Fred açıklaması!

Brezilya Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Shakhtar Donetsk’in Brezilyalı oyuncusu Fred’de yasaklı maddeye rastlandığını duyurdu.

NTV Spor 01.08.2015 - 09:55
Brezilya'dan Fred açıklaması!

Brezilya Futbol Konfederasyonu, Shakhtar Donetsk'te forma giyen futbolcuları Fred'in geçtiğimiz Haziran ve Temmuz aylarında Şili'de düzenlenen Copa America'da yasaklı madde kullandığını açıkladı.

Konfederasyon olarak oyuncularına bu maddenin kendi sağlık ekipleri tarafından verilmediği vurgulanan açıklamada, konuya ilişkin belge ve kayıtların istendiği takdirde incelenebileceği kaydedildi. Açıklamada, Fred'in doping kullanmadığına inanıldığı, futbolcunun avukatları ve menajeriyle bu konuda detaylı bilgi verebileceği vurgulandı. Fred ise yaptığı yazılı açıklamada, hayatı boyunca yasaklı madde kullanmadığını belirterek, "Masum olduğuma inanıyorum ve gereken makamlardan onay alarak bu durumu kanıtlayacağım. Temiz bir kariyerim var" değerlendirmesinde bulundu. Fred, Copa America'da Brezilya'nın ilk iki maçı olan Peru ve Kolombiya karşılaşmalarında görev almıştı. Fred, Brezilya'nın daha sonra Venezuela ve Paraguay ile oynadığı maçlarda yer almamıştı.

Yapılan doping testinde A numunesi pozitif çıkan Fred, B numunesinin açılması için başvuruda bulunmuştu. Bu esnada UEFA, Fred'in Fenerbahçe karşılaşmasında oynamaması yönünde Shakhtar'a tavsiye kararını iletmişti. Tavsiye kararına karşın Brezilyalı oyuncu, Fenerbahçe-Shakhtar maçında görev almıştı. Bunun üzerine; Fenerbahçe Kulübü, Shakhtar Donetsk ile oynadığı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçının ardından, yasaklı madde kullanan bir futbolcunun karşılaşmada yer alması nedeniyle UEFA'ya itiraz başvurusunda bulunmuştu. UEFA, dosyanın 3 Ağustos pazartesi günü görüşüleceğini açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...