Dev kapışma!

İngiltere'de geçen sezon kupa kazanan iki takım; Chelsea ile Arsenal; kozlarını Community Shield karşılaşmasında paylaşacak.

NTV Spor 01.08.2015 - 11:29
Dev kapışma!

İngiltere'de 2015-2016 futbol sezonu dev bir maçla açılıyor. Geçen sezonu kupa kaldırarak tamamlayan Londra'nın iki devi; Chelsea ile Arsenal'i karşı karşıya getirecek Community Shield maçına 2 Ağustos Pazar günü saat 17:00'de oynanacak.

Lig şampiyonu Chelsea, transfer sezonunda Kolombiyalı Radamel Falcao'yu kiralık olarak kadrosuna katarken, Stoke City'den de kaleci Asmir Begovic'i renklerine bağladı. Arsenal ise; Chelsea'den Petr Cech'i transfer etti. Çek kaleci; Arsenal ile ilk resmi maçını eski takımına karşı oynayacak. Chelsea menajeri Jose Mourinho, karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada mavi-beyazlı taraftarların Petr Cech'e saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Arsenal-Chelsea karşılaşmasında gözler aynı zamanda menajerler Jose Mourinho ile Arsene Wenger üzerinde olacak. Geçen sezon ligde oynanan karşılaşmada yaşanan bir pozisyon nedeniyle ciddi bir tartışma yaşayan iki menajer; Community Shield karşılaşması öncesi söz düellosuna girdi. Mourinho, Wenger'in son dönemde transfere en çok para harcayan teknik direktörlerden biri olduğunu belirtti. Fransız menajer ise; yaptığı transferlerle değil; yetiştirdiği genç oyuncularla anılmasının daha doğru olacağını savundu. Arsene Wenger yönetimindeki Arsenal, Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Chelsea'ye karşı daha önce oynanan 13 maçtan da galibiyet çıkaramadı.

Sayfa Yükleniyor...