"İlk 2 maçın ertelenmesini isteyeceğiz"

Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, havanın sıcak olması nedeniyle Antalya'nın maç oynanmaya müsait olmadığını belirterek, ligdeki ilk 2 maçın ileri bir tarihe ertelenmesini isteyeceklerini söyledi.

NTV Spor 02.08.2015 - 10:21
"İlk 2 maçın ertelenmesini isteyeceğiz"

Antalyaspor'un kamp yaptığı Afyonkarahisar'daki Korel Termal Otel'in düzenlediği barbekü partisinde futbolcular, teknik heyet ve kulüp yönetimi bir araya geldi.

Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Antalyaspor ve Beşiktaş'ın maçlarını ilk 3 hafta deplasmanda oynamak talebinin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından reddedildiği hatırlatılan Gencer, "Stadımızı sezona yetiştirmenin çaresine bakıyoruz. Her halükarda sezona kendi stadımızda başlamak istiyoruz. Ama olası olumsuzlukları düşünerek biz 2 maçı erteleme istemiştik. Erteleme isteyen kulüpler birden fazla olunca yani bizimle birlikte Göztepe, Bursa, Beşiktaş kulüplerinin de böyle talepleri olması federasyonu çıkmaza soktu. Beşiktaş'ın talebi çok farklı olmasına rağmen ister istemez dengeleri bozdu. Bunu kimseyi suçlamak için de söylemiyorum. Bizimki en mantıklı konuydu" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KENDİMİZ İHALE EDECEĞİZ"
Antalyaspor'un stadının nisan ayında teslim edileceğini ancak TOKİ ile müteahhit firma arasındaki bir takım anlaşmazlıklar yüzünden ihale sürecinin tam zamanında yapılamadığını aktaran Gültekin Gencer, "Passolig uygulamasının kimin tarafından yapılacağının netleşmemesi, sonrasında konunun futbol federasyonu ile bakanlık arasında gelip gitmesi ve nihayetinde de şimdi Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olmasına karar verilmesi döndü, dolandı Antalyaspor kulübüne dayandı. Bakanlıkla görüştüğümüz bilgiler üzerine tahmin ediyorum ki önümüzdeki hafta kendimiz ihale edip Antalyaspor olarak Passoligin 1 ay içinde yetişmesinin çaresine bakacağız" şeklinde konuştu.

"AĞUSTOSTA MAÇ ELVERİŞLİ DEĞİL"
Mersin İdman Yurdu'nun ağustos ayında maç oynama ile sıcak kaynaklı bir başvurusu olduğunu öğrendiklerini açıklayan Başkan Gencer, Antalyaspor'un da benzer bir talebi olduğunu aktardı.

Ağustos sıcağında Antalya'da maç oynamanın zor olduğunu kaydeden Gencer, "Birinci ve ikinci maçımızı deplasmanda oynamak istemiştik. Maalesef onay verilmedi. Bugün ne kadar doğru bilmiyorum, ama duyduğum kadarıyla Mersin İdman Yurdu bizi de gerekçe göstererek ağustos ayında Antalya'da futbol oynamaya elverişli olmadığından dolayı tekrar bir erteleme talebinde bulunmuş. Biz de en azından o gerekçeyle iki maçımız ileri bir tarihe ertelenirse dışarıda oynansın da istemiyoruz, bu sorunu da çözmüş olur sezona da eylül ayı itibariyle başlamış oluruz diye düşünüyoruz" dedi.

GÜNDEM STOPER TRANSFERİ
Antalyaspor'un bir ya da iki stoper alacağını da açıklayan Gencer, yaptıkları görüşme sonucunda stoper mevkiinde en az bir iki transfer yapmak istediklerini anlattı. Başkan Gencer, önceki gün yaşamını yitiren Halil Fidan'ın da üzüntüsünü yaşadıklarını aktardı.

"HAZIRLIK MAÇLARI ÖLÇÜ DEĞİL"
Teknik Direktör Yusuf Şimşek de Antalya'ya döner dönmez Fidan'ın ailesini ziyaret edeceğini kaydetti. Ailenin her zaman yanında olacağını belirten Şimşek, Afyonkarahisar kampının çok iyi geçtiğini söyledi. Hazırlık maçlarının ölçü olmadığını ancak bunlardan ders çıkarmak gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Bunu futbolcu kardeşlerimizle konuştuk. Artık ikinci kampta tüm düşüncemiz Başakşehir maçı olacak. Ligde iyi şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. İyi transferler yaptığımızı düşünüyorum" diye konuştu.


 

Sayfa Yükleniyor...