Doping skandalına tepki!

Uluslararası Atletizm Federasyonu ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi, İngiliz Sunday Times Gazetesi ve Alman Televizyon Kanalı ARD’nin yayımladığı gizli doping dosyasına tepki gösterdi.

NTV Spor 03.08.2015 - 13:57
Doping skandalına tepki!

Spor dünyasını sarsan doping skandalının yankıları sürüyor. İngiliz Sunday Times Gazetesi ve Alman Televizyon Kanalı ARD'nin Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun yaptığı kapsamlı bir doping araştırmasının sonuçlarını yayımlaması tepkileri de beraberinde getirdi.

Dosyadaki iddialar oldukça ciddi boyutta. Buna göre 2001 - 2012 yılları arasında 800'ü aşkın atletten alınan kan numunelerinde şüpheli değerlere rastlandı. Ancak araştırma sonuçlarının izinsiz bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldığına dikkat çeken Uluslararası Atletizm Federasyonu Başkanı Lamine Diack, "İddiaların şimdi ortaya atılması ilginç. İki hafta sonra yeni dünya şampiyonlarımız olacak. Bunun arkasında bir iş var" ifadelerini kullandı ve iddiaları gülünç bulduğunu söyledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ise şu an için bir yorum yapmanın doğru olmadığını savundu. Yasaklı madde kullanımına karşı ‘sıfır tolerans' politikası yürüttüklerini belirten Thomas Bach, dünya anti-doping ajansı WADA'nın konuyla ilgili soruşturma başlattığını ve sonuçlanana kadar sporcuların haklarına saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Sunday Times Gazetesi ve Alman Televizyon Kanalı ARD'nin yayımladığı doping araştırmasına göre; en fazla Rus sporcuların doping yaptığı iddia ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...