Rekorun ayak sesleri!

Transfer sezonunun kapanmasına yaklaşık 1 ay kala, Premier Lig kulüplerinin toplam transfer harcaması 500 milyon Sterlin’e ulaştı. Kulüplerin geçen sezon 835 milyon Sterlin harcadığını hatırlatan uzmanlar, yeni bir rekorun kırılabileceğini belirtiyor.

NTV Spor 04.08.2015 - 10:48
Rekorun ayak sesleri!

Premier Lig yönetiminin 5 milyar Sterlin'in üzerindeki yeni yayın anlaşması, kulüplerin de elini güçlendirdi. Gelecek sezondan itibaren ligin en alt sırasında bulunan takım, 99 milyon Sterlin yayın geliri kazanacak. Şampiyon takımın yayın geliri ise 150 milyon Sterlin'in üzerinde olacak. Bu astronomik gelir artışı, transfer döneminde de kendisini gösterdi. Transfer sezonunun kapanmasına 4 hafta olmasına karşın, Premier Lig kulüplerinin toplam harcaması 500 milyon Sterlin'e ulaştı. En pahalı transferi, Raheem Sterling'e 44 milyon Sterlin ödeyen Manchester City yaptı. Sterling'in yeni takımında göstereceği performansa göre bonservis bedeli 49 milyon Sterlin'e kadar çıkacak.

Manchester United da, kadrosunu güçlendirmek için şu ana kadar 83 milyon Sterlin harcadı. Ada'ya yeni gelecek oyuncularla, geçen sezonki 835 milyon Sterlin'lik transfer rekorunun kırılabileceği belirtiliyor. Zira Chelsea, Manchester United, Arsenal ve Manchester City gibi kulüpler henüz transferi bitirmedi. Daha küçük kulüplerin de, yayın gelirlerindeki artış nedeniyle, yüksek bonservis bedelleri ödemekten çekinmemesi, rekor beklentisini arttırıyor.

Sayfa Yükleniyor...