Ya 15 ay hapis yat ya da Bayern forması al

Almanya'nın Münih kentinde bir hakimin verdiği mahkeme karar gündeme oturdu! Bayern Münih ve 1860 Münih'in ikinci takımları arasında oynanan 4. Lig müsabakasından sonra yaşanan olaylarda tutuklanan iki taraftara verilen ilginç bir ceza herkesi şaşırttı.

NTV Spor 05.08.2015 - 14:15
Ya 15 ay hapis yat ya da Bayern forması al

Fatih Demireli – Münih kenti yıllardır bir derbiye hasret! 2004 yılında küme düşen ve o süreçten beri Bundesliga'ya dönemeyen 1860 Münih, Bavyera'nın başkentini böylelikle büyük bir derbiden de mahrum bırakıyor.
 
Takımları hazırlık maçlarında da karşı karşıya gelmeyen Bayern Münih ve 1860 Münih taraftarları, çareyi bu yüzden 4. Lig'te buluyor. İki kulübün ikinci takımları burada sürekli karşı karşıya gelirken, bu maçlardaki taraftar ilgisi de bir hayli yoğun. Şehir içindeki Grünwalder Stadı her müsabakada dolarken, maç önceleri ve sonraları meydana gelen olaylar ise maalesef önlenemiyor.
 
Son olarak geçtiğimiz günlerde oynanan maçta yaşanan olaylar nedeniyle birçok taraftar gözaltına alınmış, bazıları ise daha sonra tutuklanmıştı.
Maçın öncesinde meydana gelen bir olay ise, Almanya'nın gündemine oturdu. İki 1860 Münih taraftarı, bir Bayernli'nin taraftar ürünlerini üzerinden çıkarıp kaçması, mahkemece hem adam yaralama hem de gasp olarak yorumlandı.
 
Hakim karşısına çıkan iki taraftar suçu ilk etapta inkar ederken, hakim Karin Jung, delilleri yeterli bulup iki sanığı suçlu buldu. Ancak Jung, daha önce adli vakaları bulunmayan sanıklara bir kolaylık sağlayarak, karar açıklamasında dikkat çekici seçenekler sundu. "Suçunuz sabit. İki seçeneğiniz var: Ya 15 ay hapis yatarsınız, ya da Bayern Münih'ten alışveriş yaparsınız. O zaman cezanızı hafifletirim", diye konuşan hakim Jung'un bu ilginç çıkışı sanıklar ve avukatları tarafından incelendi ve kabul gördü.
 
Iki taraftarın, Bayern Münih ürünlerinin satıldığı bir mağazadan alışveriş yaptığını açıklayan hakim, uyguladığı yöntemi şu şekilde açıkladı: "Onların canlarını nasıl acıtabileceğimi düşündüm ve en caydırıcı cezanın bu olduğu fikrine vardım. İkisi de kendisinden fazla emindi, akılları başlarına geldi."
 
Taraftarların avukatlığını yapan Günter Reisinger yaptığı açıklamada, "müvekkilerim, o taraftardan özür diledi ve her ikisi 500 Euro acı parası ödedi. Kendisine ayrıca Bayern Münih şapkası, atkısı ve forması da hediye ettiler" diye konuştu.
 
Bu ilginç karara imza atan hakim Karin Jung'un fanatik bir 1860 Münih taraftarı olması ise hikayeye son derece uygun bir not olarak dikkat çekiyor.

 

Sayfa Yükleniyor...