8 yıl men cezası aldı!

Aslı Çakır Alptekin'e kötü haber geldi. Milli atlet doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl spordan men cezası aldı.

NTV Spor 17.08.2015 - 16:23
8 yıl men cezası aldı!

Mart 2013'te Dünya Anti Doping Ajansı WADA tarafından Uluslararası Atletizm Federasyonu'na gönderilen raporda, milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in biyolojik pasaportunda doping şüphesi doğuran düzensizlikler olduğu belirtildi. 3 Mayıs 2013'te, Uluslararası Federasyon, Alptekin'i, kendini aklayana kadar atletizmden men etti.

Bu gelişme üzerine, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti. Disiplin Kurulu'na savunmasını yapan şampiyon atlete, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ceza verilmemiş ve bu durum Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne de bildirilmişti.

Uluslararası Federasyon da Alptekin'e neden ceza verilmediğine dair raporları Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan talep etti. Raporları inceleyen Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, sunulan raporları yeterli bulmadı ve milli atletin ceza alması için 2014 şubat ayında CAS'a resmi başvurusunu yaptı.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS da, beklenen açıklamayı yaptı ve Türkiye Atletizm Federasyonu ile Uluslararası Atletizm Federasyonu'nu Aslı Çakır Alptekin'i doping davası konusunda uzlaştığını duyurdu. Buna göre 8 yıl spordan men cezası alan Aslı Çakır Alptekin'in Londra Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı altın madalya da elinden alındı. Bu gelişme üzerine olimpiyat sampiyonu unvanı yarışta 2. olan bir diğer milli atlet Gamze Bulut'a geçecek. Aslı'nın 2012 yılındaki avrupa şampiyonluğu da iptal edildi.  Aslı Çakır Alptekin'in 2013 yılı ocak ayından başlayan cezası 2021'de sona erecek.

Sayfa Yükleniyor...