"Bilbao kupayı hak etti"

İspanya Süper Kupası'nı Barcelona'nın elinden alan Athletic Bilbao, 31 yıl aradan sonra ilk kez kupa kazanmanın sevinci içinde. 1-1 sona eren rövanş maçının ardından, Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique de, rakiplerinin kupayı hak ettiğini söyledi.

NTV Spor 18.08.2015 - 11:50
"Bilbao kupayı hak etti"

İspanya Süper Kupası ilk maçında, Athletic Bilbao'ya 4-0 yenilen Barcelona, rövanşta hala umutluydu. Katalan ekibi ilk yarıyı 1-0 önde kapatsa da, yorgunluk 2. yarıda iyiden iyiye kendisini belli etti. Pique'nin de, yardımcı hakeme hakaret ederek oyun dışı kalmasıyla, iyice rahatlayan Athletic Bilbao, 31 yıl aradan sonra ilk kez kupa kazandı. Kupanın önemine dikkat çeken Teknik direktör Ernesto Valverde, "Tabii ki bu kupayı sonsuza kadar hatırlamayacağız. Ancak böyle bir başarıya çok ihtiyacımız vardı. Takımın son kez kupa kaldırmasının üzerinden çok uzun yıllar geçti. Aralarında benim de bulunduğum bir çok futbolcu, çok çalışmalarına karşın, kariyerlerini hiç kupa kazanamadan tamamladı" dedi.

Pep Guardiola'nın tüm kupaları kazanma rekorunu egale edemeyen Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique de Bilbao'nun hakkını teslim ederken şu sözleri kullandı:

"Athletic Bilbao'yu üstün performansından dolayı tebrik etmek istiyorum. 2 maçta da bize karşı iyi bir oyun ortaya koydular. Birkaç ay önce kral kupası finalini kazandığımızda, Bilbao'nun da şampiyonluğu en az bizim kadar hak ettiğini söylemiştim. Sonunda en az bekledikleri anda bizi yenip; kupayı almayı başardılar."

Barcelona ile Athletic Bilbao, La Liga'nın ilk haftasında da karşı karşıya gelecek.

Sayfa Yükleniyor...