Hedef Olimpiyat vizesi almak

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, ay-yıldızlıların 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası grup maçlarını oynayacağı Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk seyircisinin milli takıma büyük ilgi göstereceğine inandığını söyledi.

NTV Spor 21.08.2015 - 16:37
Hedef Olimpiyat vizesi almak

Erdenay, Titanic Otel'de Almanya Basketbol Federasyonu Başkanı Ingo Weiss ile birlikte Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Erdenay ve Weiss'ın yanı sıra TBF Asbaşkanları Dinçer Çetintaş ve Kemal Akar, TBF Dış İlişkiler Sorumlusu Emir Turam ve TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş da katıldı.

TBF'nin Almanya Basketbol Federasyonu ile iş birliği yaptığını, bundan dolayı kendilerine teşekkür ettiğini belirten Erdenay, Berlin'e 1993'te oyuncu olarak geldiğini, şimdi başkan olarak bu kentte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Berlin'in Almanya'nın diğer şehirlerine göre en fazla Türkün yaşadığı kent olduğuna işaret eden Erdenay, "Bu yüzden evimizde gibi oynayacağımızı ve Türk seyircilerin takımımıza büyük ilgi göstereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Daha önce Galatasaray'ın Alba Berlin ve Fenerbahçe'nin Bayern Münih ile oynadığı maçlara Türk seyircisinin ilgi gösterdiğini belirten Erdenay, Avrupa Şampiyonası'nda da gurbetçileri "12 Dev Adam"ı desteklemeye çağırdı.

Erdenay, Avrupa Şampiyonası'nın çok güzel geçeceğine ve seyircilerin milli takımı centilmence destekleyeceğine inandığını, ne olursa olsun sportif bir mücadele yaşanacağını kaydetti.

TAKIMDAKİ EKSİKLER
Milli takımın Ömer Aşık ile Emir Preldzic gibi oyunculardan yoksun şampiyonaya katıldığını anımsatan Harun Erdenay, "Böyle şeyler takımların başına gelebiliyor. Biz orada takım olarak en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz. Diğer arkadaşlar da eksikleri kapatacak" ifadelerini kullandı.

Ay-yıldızlı ekibin genç oyuncularla turnuvaya katıldığının sorulması üzerine Erdenay, "Altyapılarda oldukça başarılıyız. Dört turnuvada 4 madalya kazandık. Oradaki gençlere de şans vermemiz lazım. Onları yavaş yavaş takıma monte etmek gerekiyor. Doğal bir şey" dedi.

Almanya'da Dirk Nowitzki ve Fransa'da Tony Parker gibi tecrübeli isimlerin forma giydiğini ancak onların da seneye yerlerini genç oyunculara bırakmak zorunda kalacağını belirten Erdenay, bunun böyle bir süreç olduğunu aktardı.

Milli takıma gençleri tam olarak bu şampiyonada monte edemediklerini ifade eden Erdenay, bir sonraki şampiyonada diğer gençlerin de kadroya katılacağını belirtti.

HEDEF, OLİMPİYAT VİZESİ ALMAK
Avrupa Şampiyonası'nda ev sahibi Fransa ve İspanya'yı favoriler arasına koymak gerektiğini belirten Erdenay, Türkiye'nin hedefinin bu şampiyonada olimpiyat eleme hakkını kazanarak, Rio'da yer alma hedefini sürdürebilmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin zor bir grupta yer aldığını belirten Harun Erdenay "Güçlü takımlar var grubumuzda. Hedefimiz, olimpiyatlara katılabilme şansımızı sürdürecek bir yerde turnuvayı tamamlamak. Şampiyonanın en güçlü favorisi ev sahibi Fransa ile birlikte İspanya" şeklinde konuştu.

Erdenay, bugünkü ay-yıldızlı ekibi 2001 yılındaki milli takımla kıyaslamasına ilişkin bir soru üzerine de şöyle konuştu:

"O takım çok yetenekliydi. 2010 takımı da aynı şekilde. Buraya gelen takımın o kadar yeteneklere sahip olduğunu söylemek zor ama savaşıyor. Günümüz basketbolunda savaşan takımlar, yeteneklileri yeniyor. Hedefimiz her maçı savaşarak, çok mücadele göstererek oynamak. Kazanırız, kaybederiz ama en azından soyunma odasına gittiğimizde takımın mücadele ederek kaybettiğini veya kazandığını görmek bizim için mutluluk verici olacaktır."

ENES KANTER YORUMU
Milli takımda yer almayan Enes Kanter ile ilgili bir soru üzerine ise Erdenay, şöyle konuştu:

"Enes'in biraz da kendi seçimi. Daha önceki turnuvalara katılmadı. Sonuçta milli takım, 2 sene geleyim, 3 sene gelmeyeyim, sonra bir sene geleyim gibi isteğe bağlı bir takım değil. Burada belli bir hedef için bütün oyuncular fedakarlık yapıyor. Para kazanmıyorlar ve hepsi burada Türk milletini, Türk bayrağını temsil ediyor. Takımı seçerken en iyi 12 oyuncuya değil, en iyi takımı oluşturabilecek oyunculara bakıyoruz. O yüzden Enes dışarıda kaldı bu sene."

WEİSS'İN GÖRÜŞLERİ
Almanya Basketbol Federasyonu Başkanı Weiss da TBF ile yakın iş birliği içinde olduklarını, Türkiye'nin Almanya'da yapılan Süper Kupa ve diğer turnuvalara katıldığını, karşılıklı antrenör eğitimi yaptıklarını, bunun devam eden bir süreç olduğunu kaydetti.

Turnuvada rakipleri arasında İspanya'ya büyük saygı duyduğunu belirten Weiss, "Bu saygı Türk Milli Takımı'na karşı da var. Türk Milli Takımı çok iyi, inanılmaz bir potansiyele sahip ve mücadeleci. 10-15 puan geride olsalar bile hiçbir zaman maçtan vazgeçmiyorlar. Oyunu her zaman değiştirebilirler. Grupta herkes, herkesi yenebilecek güçte. İlk 4 arasına girerek tur atlamak istiyoruz" dedi.

Almanya Milli Takımı'na dönen Dirk Nowitzki'nin tecrübesiyle takıma yardımcı olacağını aktaran Weiss, ekipte çok iyi olan başka oyuncuların da bulunduğunu, takım olarak değerlendirmek gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya ile B Grubu'nda mücadele edeceği EuroBasket 2015, Fransa, Almanya, Hırvatistan ve Letonya'nın ev sahipliğinde 5-20 Eylül'de düzenlenecek. Milliler, şampiyona öncesi Almanya'nın Hamburg kentinde katılacağı hazırlık turnuvalarından Süper Kupa'da ev sahibi Almanya'nın yanı sıra Polonya ve Letonya ile karşılaşacak.

Sayfa Yükleniyor...