Şota hakeme sinirli!

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Beşiktaş deplasmanında aldıkları 2-1 galibiyetin, kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

NTV Spor 23.08.2015 - 01:14
Şota hakeme sinirli!

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Şota Arveladze, "Galibiyet her açıdan çok önemli. Doğru işler yaptığımızın göstergesi. Herkese daha fazla güven geliyor" dedi.

Teknik direktör ile sportif direktör olarak aldıkları oyuncuların, yaptıkları işin ve mevcut sistemin doğru sonuç verdiğini aktaran Arveladze, "Böylece futbolcuların havası daha iyi oluyor. Sonucu görüyorlar ve hedefe daha fazla inanıyorlar. Futbolcuya bu güvenin gelmesi önemli. Şehre ve camiaya güven gelsin ki büyük işler yapabilelim. Bazı şeyleri konuşabilmek için daha çok erken. Bugün sadece 1 maç kazandık ama bu güzel bir şey. Bundan herkes faydalanacaktır" diye konuştu.

Kaliteli bir maç oynandığına dikkati çeken Gürcü teknik adam, "Karşımızda, çok çabuk oynayan, topu çeviren, her yerde çalım atabilen, çabuk karar verebilen bir rakip vardı. Bu nedenle çok fazla alan bırakmamak ve hızlı bir şekilde kademeye girebilmek önemliydi. Quaresma, Olcay Şahan, Gökhan Töre gibi oyuncular sahada fark yaratabilen isimler. Birbirimize yakın oynadık ve 90 dakika organize kaldık" değerlendirmesinde bulundu.

"SOKAKTA OYNARKEN BİLE BU YAPILMIYOR"
Quaresma'nın beraberlik golünü attığı pozisyon öncesinde kullanılan serbest vuruşta, topun hareket halinde olduğunu kaydeden Arveladze, hakemin devam ettirmesine tepki gösterdi.

"Sokakta oynarken bile bu yapılmıyor. Top durmadan oyun başlatılıyor ve sonra da gol yiyoruz" diyen Gürcü çalıştırıcı, "Herkesin gördüğü ama 3-4 kişinin görmediği bir pozisyon oldu. Top durmadan oyun başlatılıyor ve devamında gol yiyoruz. Neden böyle net pozisyonları göremiyoruz bilmiyorum. Bu tarz bir gol yemiş olmak, bizim için acı bir durum" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"
Türkiye'de "üç büyükler" sözünün yaygınlaştırıldığını ancak kendisinin buna katılmadığını söyleyen Arveladze, "Benim bildiğim, '4 büyükler' var. Bunun değiştiğini de sanmıyorum" derken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazen kötü sezonlar geçirebilirsiniz. Trabzonspor, her zaman şampiyonluğu hedefleyen, şampiyonluğa oynayan bir camiadır. Her takımın kötü dönemleri olabilir. Trabzonspor yakın geçmişte şampiyon olamasa da yarışı hiç bırakmamıştır. Biz şampiyonluğa oynamak istiyoruz ve bu hedefte yolumuza devam edeceğiz. Şampiyonluk için her şeyi yapacağız. Trabzonspor, bu ülkenin '4 büyükler'inden biridir. Buradan ayrılırken de aynı şekilde bırakmak istiyorum."

Gürcü çalıştırıcı, UEFA Avrupa Ligi'ne Rabotnicki karşısında veda eden takımın, bugün farklı bir oyun ortaya koyduğunun ifade edilmesi üzerine, "Biz o maçta 7-8 net pozisyonu değerlendiremedik ve bir kontra atak golü yedik. O günden bu zamana oyuncularda değişen bir şey yok. Sadece daha fazla antrenman yapıldı ve biraz daha form tutuldu. Ama oyuncuların kafasında hep ligin ne zaman başladığı sorusu oluyor. Bu tarihten önce ise nedense istenilen konsantrasyon seviyesine çıkılamıyor. Bunu değiştirmek lazım" şeklinde konuştu.

Ligin güçlü ekiplerinden Beşiktaş'a ve Şenol Güneş'e karşı alınan galibiyeti değerlendiren Arveladze, "Kariyerimde ilk defa Şenol hocaya karşı maç kazandım ve inşallah son olmaz" derken, "Rakip ve oyun stili belliydi. Biz de ona göre oynadık. Biz Trabzonsporuz ve buraya da kazanmak için geldik. Her yere de kazanmak için gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Stephane Mbia'nın performansıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, tek bir oyuncuyu değerlendirmek istemediğini ve maçı 11 kişiyle kazandıklarını vurgulayan Arveladze, sol bek transferi düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...