Kızılyıdız Telekom'a İsrailli guard!

Kırmızı-beyazlılar, İsrailli basketbolcu Gal Mekel ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

NTV Spor 27.08.2015 - 12:00
Kızılyıdız Telekom'a İsrailli guard!

Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız Telekom, İsrailli basketbolcu Gal Mekel ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Kızılyıldız Telekom Basketbol Kulübü'nden yapılan açıklamada, oyun kurucu pozisyonunda görev yapan 27 yaşındaki basketbolcuyla 2015-2016 sezonu için anlaşma imzalandığı kaydedildi.

Son Sırbistan şampiyonu Kızılyıldız Telekom, yeni sezon öncesi dördüncü ismi kadrosuna kattı.

Kırmızı-beyazlılar daha önce Brose Baskets'ten Ryan Thompson, Maccabi Tel Aviv'den Sofoklis Schortsanitis ve ABD Kolej Basketbol Ligi takımlarından Stanford Cardinal forması giyen Stefan Nastic'i transfer etmişti.

Bu arada, Kızılyıldız Telekom sözleşmesi önümüzdeki yıl sona erecek olan takım kaptanı Luka Mitrovic'in sözleşmesini de bir yıl daha uzattı.

GAL MEKEL NBA'DE DE FORMA GİYDİ
İsrailli oyun kurucu 4 Mart 1988 tarihinde Ramat HaSharon şehrinde dünyaya geldi.

Hapoel Tel Aviv ve Maccabi Tel Aviv'in genç takımlarında forma giyen Mekel, 2006-2008 yılları arasında ABD Kolej Basketbol Ligi takımlarından Wichita State forması giydi. 2008 NBA draftında seçilemeyen Mekel, ülkesine dönerek Maccabi Tel Aviv, Maccabi Haifa ve Hapoel Gilboa Galil takımlarında oynadı.

Maccabi Haifa'da geçirdiği başarılı bir sezonun ardından 2013 yılında NBA takımlarından Dallas Mavericsks'e transfer olan Mekel, bir sezon sonra ise New Orleans Pelicans'a geçti ancak burada yeterince forma şansı bulamayınca sezonu Rusya'nın Nizhny Novgorod takımında tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...