"Yıldırım ile aynı düşünceleri paylaşıyorum"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Ergin Ataman ile yaptığı açıklamalara yanıt verdi...

NTV Spor 27.08.2015 - 13:38
"Yıldırım ile aynı düşünceleri paylaşıyorum"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Habertürk televizyonunda yaptığı ve Ergin Ataman'ı hedef alan açıklamalarından sonra TBF Başkanı Harun Erdenay'dan da bir açıklama geldi...

Yıldırım'ın, "Milli takım antrenörü, kulüp takımı çalıştırmamalı" açıklamasına katıldığını ifade eden Erdenay, bunu tartışmak için zamanlamanın yanlış olduğunu ve Avrupa Şampiyonası sonrası bunun değerlendirmesini yapacaklarını söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada Erdenay, "Birkaç gün önce bazı medya organlarına verdiğim demeçte üst düzey bir antrenörü, 10 ay boşta oturtup, 2 ay Milli Takım'ı çalıştırmaya ikna etmenin mümkün olamayacağını dile getirmiştim.

Biz Sayın Ergin Ataman ile Milli Takım antrenörlüğü konusunda anlaşma imzaladığımızda kendisi zaten hali hazırda Galatasaray Spor Kulübü'nün sözleşmeli antrenörüydü.

Ben de Milli Takım antrenörünün sadece Milli Takımı çalıştırması konusunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ile aynı düşünceleri paylaşıyorum.

Bunun değerlendirmesini önümüzde oynayacağımız Avrupa Şampiyonası sonrası yapacağız.

Zaten FIBA'nın değişen kuralları sonrası milli maçlar 2016 Kasım ile 2017 Mart ayları arasında oynanacak.Haliyle de böyle bir uygulamaya gitmek gerekecek.

Ancak şu an Milli Takımımız'ın hedefine ulaşması için kenetlenme ve destek verme zamanıdır.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım'ın söylediklerini tartışabiliriz. Ama bu açıklamaların zamanlaması yanlış olmuştur.

Milli Takım'a her zaman destek olan, her kategoride oyuncu veren Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu şampiyonada da, öncekilerde olduğu gibi 12 Dev Adam'a tam destek vereceğinden şüphem yoktur" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...