ABD Açık'ta ana tablo kurası çekildi

Tek kadınlarda dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams ile Rus Diatchenko, tek erkeklerde 1 numaralı seri başı Sırp Djokovic ile Brezilyalı Souza eşleşti.

NTV Spor 28.08.2015 - 10:57
ABD Açık'ta ana tablo kurası çekildi

Turnuvada 31 Ağustos'ta başlayacak ana tablo maçlarının kura çekimi, ABD'nin New York kentinde gerçekleştirildi.

Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon'ın ardından ABD Açık'a da doğrudan ana tablodan katılan milli tenisçi Marsel İlhan, ilk turda 36 yaşındaki Çek Radek Stepanek ile eşleşti.

Sakatlık nedeniyle sezonun ilk 4 ayını kaçıran Stepanek, bu hafta itibarıyla tek erkekler sıralamasının 281. basamağında yer alıyor. 2006'da dünya 8 numarası olan Stepanek'in tur düzeyinde 5 tekler zaferinin yanı sıra 2 de Davis Cup şampiyonluğu bulunuyor.

Marsel İlhan ise turnuvaya dünya 83 numarası olarak giriş yaptı. Stepanek ile ilk defa karşılaşacak 28 yaşındaki milli tenisçi, ABD Açık'ta 2009 ve 2011'de ikinci tur oynamıştı.

TEK KADINLAR
Son 3 turnuvanın şampiyonu dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams'ın Rus Vitalia Diatchenko ile eşleştiği tek kadınlar ilk turunda, 2 numaralı seri başı Rumen Simona Halep'in rakibi Yeni Zelandalı Marina Erakovic oldu.

Dünya 3 numarası Rus Maria Sharapova'nın ilk turdaki rakibi Avustralyalı Daria Gavrilova olurken, geçen yılın finalisti 4 numaralı seri başı Danimarkalı raket Caroline Wozniacki, ABD'li Jamie Loeb'ün karşısına çıkacak.

Çek Cumhuriyeti'nden 5 numaralı seri başı Petra Kvitova'nın elemelerden gelen rakiple karşılaşacağı ilk turda, 6 numaralı seri başı bir diğer Çek tenisçi Lucie Safarova ile Ukraynalı Lesia Tsurenko, 7 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic ile Slovak Dominika Cibulkova mücadele edecek.

TEK ERKEKLER
Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic'in Brezilya'dan Joao Souza ile eşleştiği turnuvanın ilk turunda, 2 numaralı seri başı İsviçreli Roger Federer, Arjantinli Leonardo Mayer'e rakip olacak.

Turnuvanın 3 numaralı seri başı Büyük Britanyalı Andy Murray'nin Avustralyalı Nick Kyrgios ile mücadele edeceği ilk turda, geçen yılın finalisti 4 numaralı seri başı Japon Kei Nishikori, Fransız Benoit Paire'in önüne çıkacak.

ABD Açık'a 5 numaralı seri başı olarak katılan İsviçreli Stanislas Wawrinka ile İspanyol Albert Ramos-Vinolas, 6 numaralı seri başı Çek Tomas Berdych ile ABD'li Bjorn Fratangelo, 7 numaralı seri başı İspanyol David Ferrer ile Moldovalı Radu Albot ilk turda karşılaşacak.

Son şampiyon 9 numaralı seri başı Hırvat Marin Cilic'in elemelerden gelen rakiple oynayacağı ilk turda, 8 numaralı seri başı İspanyol Rafael Nadal ise Hırvat Borna Coric karşısında mücadele verecek.

Sayfa Yükleniyor...