"Gatlin'e bunu ödeteceğim"

Dünya Atletizm Şampiyonası'nın en çok konuşulan isimleri Usain Bolt ve Justin Gatlin, 200 metre finalinin ardından kameraların karşısına geçti. İkili, Bolt'un 200 metre zaferinin ardından düşmesiye ilgili esprili açıklamalar yaptı.

NTV Spor 28.08.2015 - 15:14
"Gatlin'e bunu ödeteceğim"

Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 ve 200 metrede altın madalyanın sahibi oldu. Ancak Jamaikalı sprinterin yaşadığı talihsiz kaza bu yarışların önüne geçti.

200 metre zaferinden sonra Bolt'u Ginger'la takip eden bir kameraman dengesini kaybedip Bolt'un üzerine düşünce Jamaikalı sprinter bir anda kendini yerde buldu.

Bunun üzerine basında bu işin altında Bolt'un ezeli rakibi Justin Gatlin'in olabileceği yönünde esprili haberler çıktı. İkili birlikte katıldığı basın toplantısında bu spekülasyonlara eğlenceli bir şekilde yanıt verdi.

Bolt, “Gatlin'e bunu ödeteceğim" derken Birleşik Amerikalı sprinter de, "Kameraman işini doğru düzgün yapamadı. Paramı geri istiyorum" ifadeleriyle esprili bir cevap verdi.

Justin Gatlin ile aralarındaki rekabet hakkında da konuşan Usain Bolt, Birleşik Amerikalı atlete saygı duyduğunu söyledi.

Usain Bolt, "Her zaman söylediğim gibi Gatlin ile aramda hiçbir problem yok. Antrenörüm yarışlardan önce Gatlin'in çıkıp neler yapabildiğini göstereceğini söyler. Ben de bununla nasıl baş edeceğimi bilirim. Yarışlarla can bulan biriyim ve Gatlin'e çok saygı duyuyorum. Bana göre Gatlin'in tek problemi çok konuşması. Şampiyonalar'dan önce çok konuşuyor ama şampiyona sona erdiğinde en yakın arkadaşım gibi hissediyorum. Ama buna alıştım. Şampiyona zamanı rekabetçi olsa da sonrasında sakinleşiyor." ifadelerini kullandı.

33 yaşındaki Justin Gatlin ise 10 yılı aşkın süredir atletizmin içinde olmayı başardığı için gurur duyduğunu söyledi. Pistteki en yaşlı atlet olduğunun altını çizen Gatlin, Bolt'un da kendisiyle "yaşlı adam" diye takma ad taktığını söyledi.

Usain Bolt ve Justin Gatlin, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda ilk olarak erkekler 100 metrede kozlarını paylaştı. Bolt bu yarışta 9.79 ile zafere ulaşırken, Gatlin 9.80 ile gümüş madalyada kaldı. İkili son olarak 200 metrede piste çıktı. Bolt, 19.55 ile kariyerinin 10. Dünya şampiyonluğunu elde ederken, 19.74 ile podyumun ikinci basamağına çıktı. Usain Bolt ve Justin Gatlin, son olarak pazar günü 4 çarpı 400 metre bayrak yarışında kozlarını paylaşacak.

Sayfa Yükleniyor...