Juve'de kan kaybı sürüyor!

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde 2. hafta karşılaşmaları tamamlanırken, son şampiyon Juventus bu hafta da sahadan yenik ayrılarak ligde alt sıralara demir attı.

NTV Spor 31.08.2015 - 11:50
Juve'de kan kaybı sürüyor!

Ülkede son 4 yılın şampiyonu Juventus, geçen hafta evinde Udinese'ye yenilerek şok bir başlangıç yaptıktan sonra umutla gittiği başkent deplasmanından da istediğini alamadı. Roma ile karşılaşan siyah-beyazlı takım, maçı 2-1 kaybederek, son yıllarda ilk kez üst üste 2. yenilgisini aldı.
     
Bu mağlubiyetle henüz puanı bulunmayan Juventus, puan tablosunda son basamaklarda yer aldı. Geçen sezon şampiyonluk mücadelesi verdiği ve hiç yenemediği Juventus'u seyircisi önünde deviren Roma ise hem büyük mutluluk yaşadı hem de ilk 3 puanını almış oldu. Sarı-kırmızılı ekip, puanını 4'e yükseltti.
     
Bu hafta galibiyetle tanışan bir diğer takım ise gerçekleştirdiği transferlerle dikkati çeken Milan oldu. Empoli'yi konuk eden kırmızı-siyahlılar, yeni yıldız golcüleri Carlos Bacca ve Luiz Adriano ile galibiyete uzandı.
     
Milano'nun bir diğer büyük kulübü Inter de 2'de 2 yapan takımlardan. Mavi-siyahlılar, bu sezon lige yeni yükselen Carpi'yi deplasmanda, son anlarda penaltıdan gelen golle 2-1 yendi ve 6 puanla zirvedeki takımlar arasında yer aldı.
     
Haftanın en farklı sonucuna imza atan Chievo Verona, başkent ekibi Lazio'yu 4-0 gibi farklı sonuçla geçerek adını zirveye yazdırdı.

TOPLU SONUÇLAR:
Ligin 2. haftasında alınan toplu sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:
     
Bologna-Sassuolo: 0-1
Milan-Empoli: 2-1
Roma-Juventus: 2-1
Genoa-Hellas Verona: 2-0
Chievo Verona-Lazio: 4-0
Atalanta-Frosinone: 2-0
Udinese-Palermo: 0-1
Torino-Fiorentino: 3-1
Napoli-Sampdoria: 2-2
Carpi-Inter: 1-2

IBRA SAHADA, DI MARIA'DAN ASİST!
Son 3 yılın şampiyonu PSG, sakatlığı yüzünden ilk 3 hafta forma giyemeyen İsveçli golcüsü Zlatan Ibrahimovic'in ilk 11'de sahaya çıktığı maçta, ligin iddialı ekiplerinden Monaco'yu deplasmanda 3-0 mağlup etti. PSG'nin Manchester United'dan transferi Angel Di Maria, 76. dakikada Ibrahimovic'in yerine oyuna dahil oldu. Di Maria, Ezequiel Lavezzi'nin 83. dakikada attığı golün pasını verdi. PSG'nin ilk 2 golü ise Edinson Cavani'den geldi.

Sezona iyi giren takımlardan Reims Lorient'i 4-1, Rennes de Toulouse'u 3-1 yenerek PSG'yi takibi sürdürdü.

Şampiyonluk adaylarından Lyon, Nabil Fekir (3) ve Claudio Beauvue'nin golleriyle Caen deplasmanından 4-0 galip ayrıldı.

Geçen hafta 3 puanla tanışan Marsilya, deplasmanda oynadığı Guingamp maçını 2-0 kaybetti.

Dört hafta sonunda 7 gol atıp kalesinde gol görmeyen ve puanını 12'ye yükselten PSG, takipçileriyle arasındaki farkı 3 puana çıkardı. Paris ekibini, Reims ve Rennes izledi.

GOL KRALLIĞI
Ligue 1'deki gol krallığı yarışında, bu hafta Caen'a karşı hat-trick yapan Lyon'un Cezayir asıllı Fransız futbolcusu Nabil Fekir, 4 golle zirzeye çıktı.

Fekir'i, ikişer golü bulunan Alassane Plea ve Hatem Ben Arfa (Nice), Blaise Matuidi (PSG), Romain Hamouma (Saint-Etienne), Floyd Ayite (Bastia), Andy Delort (Caen) , Michy Batshuayi (Marsilya), Cheikh Ndoye (Angers) takip etti.

TOPLU SONUÇLAR:
Guingamp-Marsilya: 2-0
Troyes-Montpellier: 0-0
Rennes-Toulouse: 3-1
Lille-Gazelec Ajaccio: 1-0
Caen-Lyon: 0-4
Angers-Nice: 1-1
Reims-Lorient: 4-1
Saint Etienne-Bastia: 2-1
Monaco-Paris Saint Germain: 0-3
Bordeaux-Nantes: 2-0

Sayfa Yükleniyor...