"Üzüntüden son maçları izleyemedim"

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Veli Kavlak NTV Spor'dan Övünç Özdem'in sorularını yanıtladı. Sakatlığı nedeniyle geçen sezon sonunda takımı yalnız bıraktığını söyleyen Veli Kavlak, "Üzüntüden son maçları izleyemedim" dedi.

NTV Spor 31.08.2015 - 15:14
"Üzüntüden son maçları izleyemedim"

2014 Mayıs ayında ilk ameliyatını olan, daha sonra iki kez daha ameliyat masasına yatan Veli kavlak, son durumuyla ilgili konuşurken, "Bir kaç hafta önce bir ameliyat daha geçirmiştim. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Her şey iyi gidiyor" dedi.

Omuzundaki sakatlıkla ilgili olarak açıklamalar yapan Veli Kavlak; "Omuzdaki sıkıntım 3 sene önce Carvalhal döneminde başlamıştı; ama oynamaya engel değildi. Ancak devamlı oynayınca ağrılar artmaya başladı. Bir çok MR çekildi, onlarda bir şey gözükmedi. Bir sene önce bir sıkıntı bulundu ve ameliyata karar verdik. Almanya'daki ameliyatım için 2 yöntem vardı, ya 5 haftada ya 3 ayda iyileşecektim. Ben 5 haftayı seçtim. Bana erken biten ameliyatta sıkıntı olur denmemişti. Ama ağrılar hep devam etti. En son Fenerbahçe maçından bir gün önce ağrılar çok kötü oldu. Fenerbahçe maçını oynadım, ondan sonra oynayamadım. Maçtan bir gün önce bir şeyin doğru gitmediğini hissettim. Ama maçı 90 dakika oynadım. Sonra milli takım arası vardı. O arada hallederim demiştim; ama olmadı" dedi.  

"DOKTORLAR DA PANİKLEDİ"
Omuzunda bir kitlenme olduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak ise de 26 yaşındaki oyuncu, , "Biceps kasında kilitlenme oluyordu. 5-6 dakika koştuktan sonra artık bir şey hissedemiyordum. Böyle bir durum gelince korkmaya başladım, panikledim. Doktorlar da panikledi; çünkü onlar da böyle bir şeyi daha önce görmediklerini söylediler. İnşallah bundan sonra bir şey kalmayacak" ifadelerini kullandı.  

"Sahalara dönüşün Kasım ayı olur mu?" sorusunu ise başarılı orta saha oyuncusu, "Doktorumuzun söylediği aşağı yukarı 2,5-3 ay. Ben de işi garantiye almak istiyorum. Artık yanlışlar yapmak istemiyorum. İlk önce 4.5-5 ay önce Sarper hoca ile görüşmüştüm. Bana ameliyat olmam gerektiğini söylemişti ama en son çözüm ameliyat dedik. Almanya'da Avusturya'da tedavi gördüm, ama sonuç alamadım ve ameliyat oldum. Şimdi doktorumuzun dediği ameliyatı yaptım, her şey şu an iyi gidiyor" yanıtını verdi.  

"ÜZÜNTÜDEN SON MAÇLARI İZLEYEMEDİM"
"Veli Kavlak neyin eksikliğlini hissediyor?" sorusuna ise Veli Kavlak, "İlk 2-3 maçı izledim, insanın psikolojisi çok fena bozuluyor. Geçen sezoun sonunda oynayamamıştım ve üzüntüden son maçları izleyemedim. Çok zor bir dönemdi. O geçti, önümüze bakacağız artık" ifadeleriyle yanıtladı.

Kendisinin sahalara dönemezken orta sahadaki partneri Tolgay Arslan'ın da sezon öncesi sakatlanması da da yorumlayan Veli Kavlak; "Zaten bizim başımıza bu olaylar çok geliyor. Futbolda hep sakatlık vardır. Tolgay'a çok üzüldüm. İnşallah kazasız belasız en kısa sürede geri döner" demekle yetindi.

Geçen sezon devre arasında 2019'a kadar sözleşme yenilediğinin hatırlatılması ve takımın başına Şenol Güneş'in getirilmesiyle ilgili olarak da Veli Kavlak, "Şu an iyi gidiyoruz. İyi sonuçlar alıyoruz. Son 4,5,6 aylık dönemde bütün yöneticilere çok çok teşekkür ediyorum. Şenol Hoca'ya da teşekkür ediyorum, bu dönemde tedavim içim bana çok yardımcı oldular. O dönemde beni hep aradılar, hiçbir sıkıntı çıkarmadılar" ifadelerini kullandı.

"Moral motivasyonun yüksek seviyede olduğu" yorumu üzerine  ise Veli Kavlak "İyiye gittikçe insanın morali düzeliyor. Çok kötü durumlar da olmuştu. Şu an her şey çok iyiye gidiyor. 2,2,5 hafta sonunda alınacak. İnşallah her şey iyiye gidecek. Taraftarlar da bana hep destek verdiler, hep arkamda durdular. Zor dönemden inşallah geçmişizdir" diye konuştu.  

"ARENA'YLA BİRLİKTE GİDİYORUM"
Kendisinin Beşiktaş'ta 5. sezonu olduğu ve henüz şampiyonluk göremediğinin vurgulanması üzerine ise Veli Kavlak, "Biz her sene şampiyon olmak için çıkıyoruz; ama son senelerdeki handikapımız statsız oynamaktı. Stat bittikten sonra şampiyonluğun en büyük adayı biz olacağız. Şu an Vodafone Arena'yla beraber gidiyorum. İnşallah o statta oynamak bana da nasip olur. Zaten bunun şakası da yapılıyor. Amcam, 'moralini bozma statla birlikte gidiyorsun" dedi. Amcam, o statta çok oynamak istiyordun demişti" diyerek sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...