Real Madrid alay konusu oldu!

Real Madrid'in kaleci David De Gea'yı kadrosuna katmak için Manchester United Kulübü ile anlaşmasına rağmen sözleşmenin Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumuna geç ulaştırılmasından dolayı gerçekleştirilemeyen transfer İspanya'da alay konusu yapıldı.

NTV Spor 01.09.2015 - 15:46
Real Madrid alay konusu oldu!

Marca gazetesi, De Gea'nın bir maç sonunda sahada sırtüstü uzanmış üzgün bir fotoğrafını manşetinde kullanarak, "Komedi" başlığını attı. Son dakikaya bırakılan ve bürokratik bir hatadan dolayı gerçekleştirilemeyen transferin iki mağdurunun kaleciler David De Gea ve Keylor Navas olduğunu yazan Marca, her iki futbolcunun da "yaralı ve çökmüş" durumda olduğunu savundu.

Real Madrid'e geleceğini düşünerek Manchester United'da teknik direktör Louis van Gaal ile tartışan ve bu sezonki lig maçlarında şimdiye kadar forma şansı bulamayan De Gea'nın Hollandalı teknik adam ile bir an önce arasını düzeltmek zorunda kaldığı yorumu yapıldı. Manchester United'a gitmesi gereken ama aynı bürokratik sorundan dolayı transferi gerçekleştirilemeyen kaleci Keylor Navas'ın da "Real Madrid'den gönderilmek istenen kaleci olarak kendisini gördüğü ve moralinin çok bozuk olduğu" ileri sürüldü.

Gazete, transferin gerçekleştirilememesinde yaşananları "gerçek dışı" olarak yorumlayarak, "Madrid ve Manchester kulüpleri, korkunç bir müzakereyi ellerine yüzlerine bulaştırdı ve De Gea ile Navas'ın transferleri başarısızlıkla sonuçlandı" ifadesini kullandı.

Barcelona Kulübü'ne yakınlığıyla bilinen El Mundo Deportivo gazetesi, Real Madrid Kulübü'ne atıf yaparak "Beyaz komedi" başlığını attı. "De Gea öğleden sonra Real Madridli, akşam ise tekrar Manchester Unitedlı oldu" diye yazan gazete, Manchester United'a gitmeye ikna edilen kaleci Navas'ın da valizini hazırlamasına rağmen Madrid'de kaldığını belirtti.

As gazetesi de transferin gerçekleşmemesinden dolayı Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez'i eleştirdi.

El Mundo gazetesi ise "De Gea'nın Real Madrid'e transferi bir korku filminin sonu gibi beklenmedik bir şekilde bitti. Neredeyse tüm olanlar gerçek dışı" diye yazdı. 

Öte yandan Real Madrid'in bürokratik hata sonucu De Gea'yı transfer edememesi, İspanya'da sosyal medyada da gündem maddesi oldu. Real Madrid ile dalga geçilen çok sayıda mesaj ve caps kullanıldı.

LFP yöneticileri, De Gea'nın sözleşmesinin gece yarısından sonra saat 00.28'de kendilerine ulaştığını ve bu yüzden kabul edilmediğini açıklarken, Real Madrid Kulübü ise transfer döneminin kapanmasından 1 dakika önce, saat 23.59'da sözleşmenin gönderildiğini öne sürdü.

Bu arada İspanyol basını, transferin gerçekleşmemesine neden olan olayla ilgili toplanan Real Madrid Kulüp yönetiminin hiçbir itirazda bulunmama kararı aldığını duyurdu.

Sayfa Yükleniyor...