Los Angeles 2024'e aday!

Daha önce 2024 Olimpiyat Oyunları için Boston'ı aday gösteren Amerika Birleşik Devletleri, kararını değiştirdi. Yapılan gizli oylama sonrası yeni adayın Los Angeles olduğu açıklandı. Amerika Birleşik Devletleri ev sahipliği hakkını kazanması halinde, 1996 Atlanta'dan sonra ilk kez oyunları düzenleyecek.

NTV Spor 02.09.2015 - 13:57
Los Angeles 2024'e aday!

2024 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmak için adaylar açıklanmaya devam ediyor. Oyunlara ev sahipliği yapmak isteyen ülkelerden biri de Amerika Birleşik Devletleri. Birleşik Devletler, bu yılın başında Boston ile Aday olacaklarını açıklamıştı. Ancak boston halkından adaylığa destek çıkmadı. Bunun üzerine Birleşik Devletler Olimpiyat Komitesi, yapılan gizli oylama sonrasında, Los Angeles'ı aday gösterdi.

Boston'da maliyetler nedeniyle halkın desteğinin yeterince alınamaması üzerine yeni bir aday çıkaran Birleşik Devletler, Los Angeles'ın, olimpiyat ruhunu yaşatacak bir şehir olduğunu savundu. Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, şehrin daha önce 1932 ve 1984 yıllarında da Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, kimseden fazla vergi alınmayacağını da vurguladı.

Maliyetin yaklaşık 6 milyar Dolar'ı bulacağı belirtilirken, konuyla ilgili detaylı bir bilgi verilmedi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2024 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehri 2017'de açıklayacak. Los Angeles'ın yanı sıra Roma, Paris, Hamburg ve Budapeşte'nin de adaylığı bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...