"Zor bir sezon bizi bekliyor"

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor, 2015-2016 sezonu için ilk antrenmanını yaptı.

NTV Spor 09.09.2015 - 10:50
"Zor bir sezon bizi bekliyor"

Sarı kırmızılı ekip, başantrönör Hakan Acar yönetiminde Mimar Sinan Spor Salonu'nda kondisyon ve top çevirme çalışması yaptı. Acar, oyuncularla tek tek ilgilenerek yeni sezona ilişkin de konuştu.

Antrenmanı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor'un kulüp başkanı Murat Boyacıoğlu ve kulübün yönetim kurulu üyeleri yakından takip etti.

Acar, antrenmanın ardından yaptığı açıklamada, bir aydır çalışma yaptıklarını ancak yeni yabancı transferlerin ilk defa antrenmana katıldığını söyledi.

Yoğun bir lig temposu yaşayacaklarını ifade eden Acar, "Özellikle Türkiye kupalarında yaklaşık 16 tane hazırlık maçı oynayacağız. İki Amerikan oyuncumuz da bize WNBA bittikten sonra katılacaklar. Dolayısıyla bizde çok maç yapmış olarak hazır olacağız. Fenerbahçe ile açılış maçı yapacağız. Edirne ve bizler için güzel bir organizasyon olacak. Hazırlık maçlarında görmek istediğimiz, bir aydır bireysel olarak ne durumdayız bunlara bakacağız, sonra takımımızla alakalı hücum ve savunma sistemini oturmaya çalışacağız. Kadro yeni, ben yeniyim, tüm oyuncular yeni. Dolayısıyla hazırlık maçı sayısını fazla yapmak istiyoruz. Türkiye ligi ve Avrupa Basketbol Kupası Eurocup'a hazır olmak istiyoruz. Bu dönemde sürpriz mağlubiyetler ve sürpriz galibiyetler olacaktır. Önemli olan lige hazır bir şekilde girmek istiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE LİGİ TARİHİNİN EN AĞIR BİR SEZONU BİZİ BEKLİYOR"
Edirne Belediyesi Edirnespor'u ağır bir lig beklediğini ifade eden Acar, "15 yıldır birinci ligde çalışıyorum, Türkiye ligi tarihinin en ağır sezonu bizi bekliyor. Yüksek bütçeli çok takım var. Aynı zamanda yeni bir format yani devşirme oyuncularla 5 yabancı ile sahaya çıkabileceğiz. Tabi bu ekstra bir güç olacak" diye konuştu.

Eurocup'taki maçların zor sınavlar olduğunu aktaran Acar, çalışmaları sıkı bir şekilde devam ettirdiklerini vurguladı.

Şehitlere rahmet yakınlarına sabır dileyen Acar,  "Türkiye zor günler geçiriyor. İnşallah herkes sağduyulu davranır ve bu sorunlar bir an önce çözülür" dedi.

"TARAFTARDAN DESTEK BEKLİYORUZ"
Takım kaptanı Aynur Tozlu ise tüm oyuncuların ilk defa bir araya geldiğini söyledi.

Her yeni kurulan takımın her anlamda yerleşmesi için zamana ihtiyaç duyduğunu dile getiren Tozlu, "Bizimde zamana ihtiyacımız var. Bunu aşmak için mümkün olduğunca maç yapacağız. Biz buradaki taraftarın gücünü hissetmiştik bunu bilerek buraya geldik. Taraftardan destek bekliyoruz. Herkese başarılı bir sezon diliyoruz" şeklinde konuştu.

Oyuncu Dila Aşkın ise takım olarak hareket etme bilincinin antrenmandan çok daha önemli olduğunu ve bunu başardıklarını söyledi.

Sakatlık olmadığı taktirde takımın her maçı kazanacağını inandığını aktaran Aşkın, "Tek isteğim Edirne halkı geçen yıldan daha fazla maçlara ilgi göstermeli" dedi.

Nevena Jovanovic de Edirne'de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Takımı zorlu bir dönem beklediğini ancak ellerinden geleni yapacaklarını belirten Jovanovic hep beraber çok çalışarak hedefe ulaşacaklarını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...