Nevin Kristen BGD'de

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin yeni ekibi Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD), Nevin Kristen Vatansever'i kadrosuna kattı.

NTV Spor 09.09.2015 - 12:27
Nevin Kristen BGD'de

Türk vatandaşı olan ve milli takımla 45 maça çıkan ABD'li oyuncuyla, BGD İcra Kurulu Üyesi Cemal Batur'un katılımıyla gerçekleştirilen törende sözleşme imzalandı.

Cemal Batur, başantrenörleri Erdal Yeğin'in transferini istediği isimlerden Nevin Kristen Vatansever'i kadrolarına kattıklarını belirterek, "Geçtiğimiz sezon sponsoru olduğumuz İstanbul Üniversitesi takımında başarılı bir dönem geçirdi. Bu sezon formasını giyeceği BGD'de de kendisinden üst düzey bir performans bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BGD kadrosuna dahil olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren başarılı oyuncu ise, "BGD İcra Kurulu Başkanı Işık Eyigüngör ve ekibinin her zaman hedefleri büyük oldu. Nitekim sponsorluğunu yaptıkları İstanbul Üniversitesi takımında da bunu gösterdiler. Bu nedenle BGD'yi seçtim. BGD, geçen sezonki kadrosuna yaptığı takviyelerle güçlü bir ekip oluşturdu. Uyum sorununu yapacağımız hazırlık maçlarında gidererek, ligde zirveye oynamak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Geride kalan sezon İstanbul Üniversitesi forması giyen 30 yaşında ve 1,93 metre boyundaki oyuncu, 26 karşılaşmada 28 dakika ortalama süre alıp, maç başına9,65 sayı, 8,53 ribaunt, 2,19 asist, 0,73 de blok istatistikleri yakalamıştı.

Sayfa Yükleniyor...