"Rıza Kayaalp bir efsaneyi bitirdi"

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora, dünya şampiyonluğunu elde eden Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi'nin altın madalyayı sonuna kadar hak ettiğini söyledi.

NTV Spor 09.09.2015 - 21:15
"Rıza Kayaalp bir efsaneyi bitirdi"

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'na grekoromen stil 80 kiloda Selçuk Çebi ve 130 kiloda Rıza Kayaalp'in elde ettiği başarı, teknik ekipte de gururla karşılandı.

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora, sporcularının çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek, "Rıza Kayaalp, bir efsaneyi bitirdi. Hazırlık kamplarında antrenmanlarını 3 ayrı rakiple güreşerek bitiriyordu. Böyle bir antrenmanı çıkarabilmek kolay iş değil" dedi.

Kayaalp'in finaldeki rakibi Gomez'i "apartman gibi adam" şeklinde değerlendiren Bora, "Onu çırpmak, yerden ayağını kesmek kolay şeyler değil. Analizlerimizin hepsi doğru çıktı. Bunları yapmak ve şampiyonluğu elinden almak Rıza'ya kısmet oldu" diye konuştu.

Bir diğer dünya şampiyonu Selçuk Çebi'nin de şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiğini ifade eden Bora, "Selçuk Çebi, altın madalyayı şampiyonaya hazırlanırken kampta kazandı. Bu işler kafada bitiyor. Bizim çocuklar akıllı sporcular. Ne dediysek, ne istediysek minderde yerine getirdiler. Fazla söz söylemeye gerek yok. Herkes nasıl çalıştığımızı ve sonuçlarını gördü" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...