Roma Olimpiyat'a resmen aday!

İtalya'nın başkenti Roma, 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmak üzere resmi başvurusunu Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne gönderdi.

NTV Spor 11.09.2015 - 15:20
Roma Olimpiyat'a resmen aday!

Roma Olimpiyat Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Luca di Montezemolo, İtalya Olimpiyat Komitesi Başkanı Giovanni Malago ve Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino tarafından imzaların atılmasının ardından 2024'te düzenlenecek oyunlara resmi başvurunun yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Ebedi Şehir" olarak anılan Roma için dünyanın dört bir yanından gelecek sporculara olimpiyat ruhunu ve heyecanını yaşama fırsatını verecek bir yapım sürecinin başladığı ifade edildi.

Daha önce 1960 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyen Roma, 64 yıl aranın ardından oyunlara tekrar ev sahipliği yapmak istiyor. ABD'den Los Angeles, Almanya'dan Hamburg, Fransa'nın başkenti Paris ve Macaristan'ın başkenti Budapeşte oyunlara aday diğer kentler arasında bulunuyor.

2024 Olimpiyat Oyunları'nın ev sahipliğini kazanan kent, 2017'nin eylül ayında Peru'nun başkenti Lima'da yapılacak IOC Kongresi'nde belli olacak.

2011 yılından bu yana yaşanan ekonomik kriz nedeniyle büyüme ve işsizlik sıkıntısını yoğun şekilde hisseden, son dönemdeki yapısal reformlarla ekonomisini canlandırmayı hedefleyen İtalya, Avrupa'daki ekonomik krizinin etkisini hissettiği 2012'de dönemin teknokrat başbakanı Mario Monti'nin kararıyla 2020 Yaz Olimpiyatları'na adaylıktan çekilmişti.

 

Sayfa Yükleniyor...