"Olimpiyatlarda da başarılı olacağız"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası 6 madalya kazandıklarını, bu sayının talihsizlikler nedeniyle artamadığını söyledi.

NTV Spor 13.09.2015 - 11:31
"Olimpiyatlarda da başarılı olacağız"

Aydın, Türk sporcuların şampiyonada 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak başarılı bir performans sergilediğini belirterek, "Şampiyonada maç eksiğimiz olduğunu gördük. Olimpiyat hazırlıkları çerçevesinde bol miktarda ikili kamp ve turnuvalar yapacağız. Burada 6 madalya kazandık. İnanıyorum ki olimpiyatlarda da başarılı olacağız" dedi.

Alınan madalyalarda milli takım hocalarının büyük emeği olduğunu vurgulayan Musa Aydın, "Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan arayarak, sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Başbakanımızın tebriklerini bizlere iletti. Sayın Cumhurbaşkanımızın güreş sevdalısı olduğunu bilmeyen yok. Hükümetimizin de spora verdiği desteği hepimiz biliyoruz. Bize de madalya almak kalıyor" diye konuştu.

Olimpiyat oyunları için şimdiden 6 kota aldıklarını, ancak Türkiye'den gelen şehit haberleri nedeniyle sevinçlerini buruk yaşadıklarını ifade eden Aydın, "İnşallah ülkemizdeki şehit olayları bir an önce son bulur. Tüm madalya alan sporcu kardeşlerimiz, askerimize ve polisimize saygı anlamında 'asker selamı' vererek, onların ve devletimizin yanında olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...