Şampiyonlara bir haller oldu!

İtalya, İngiltere ve Türkiye'de geçen sezonu şampiyon tamamlayan takımlar bu sezona hayal kırıklığıyla başladı.

NTV Spor 14.09.2015 - 11:27
Şampiyonlara bir haller oldu!

2014-2015 sezonunu 3 kupa ile kapatan Galatasaray, yeni sezonda 4 haftada topladığı 5 puanla beklenenlerin çok uzağında kaldı. Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, 3 puanlı sistemde "en kötü" sezon başlangıcını yaptı.

Geçen yıl Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak çifte kupa mutluluğu yaşadıktan sonra TFF Süper Kupa'yı da alan sarı-kırmızılıların, ligin ilk 4 haftasındaki puan kayıpları dikkati çekti.

Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Medicana Sivasspor ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, ikinci haftada sahasında Osmanlıspor'a 2-1 mağlup oldu. "Cim Bom", ligin üçüncü haftasında 4-1'lik Torku Konyaspor galibiyetiyle nefes alsa da dördüncü haftada, ilk 3 maçını puansız kapatan Mersin İdmanyurdu ile sahasında 1-1 berabere kaldı.

Sezonun ilk 4 haftasında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan sarı-kırmızılılar, topladığı 5 puanla lig tarihinde 3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sezonundan bu yana "en kötü" sezon başlangıcına imza attı.

JUVENTUS ŞAŞIRTTI
İtalya Ligi'nde son dört yılın şampiyonu ve geçen yılın Şampiyonlar Ligi finalisti Juventus, bu sezon geride kalan 3 haftada sadece bir puan alabildi. Efsanesi Andrea Pirlo'nun yanısıra, Carlos Tevez, Arturo Vidal, Angelo Ogbonna ve  Domenico Berardi gibi isimlerle yolllarını ayıran; buna karşın Paulo Dybala, Alex Sandro, Mario Mandzukic, Simone Zaza, Hernanes gibi isimlerle kadrosunu güçlendiren Juventus, henüz beklentileri karşılayamadı.

Sezona kendi sahasında 1-0'lık Udinese yenilgisiyle başlayan Juventus, 2. haftada Roma'ya 2-1 yenildi son maçta ise Chievo ile 1-1 berabere kaldı ve puan tabelasında geride kalan 3 haftada aldığı 1 puanla 20 takımlı ligde 16. sırada kaldı.

CHELSEA'DEN HAYAL KIRIKLIĞI
İngiltere'de geçen sezonu en yakın takipçisi Manchester City'nin 8 puan önünde şampiyonluğa ulaşan, sezon boyunca ligde oynadığı 38 maçta sedece 3 kez yenilen Chelsea, bu sezon ise deyim yerindeyse hayal kırıklığına uğradı. Son olarak Everton'a deplasmanda 3-1 yenilen Chelsea, geride kalan 5 haftada üçüncü kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Takım menajeri Jose Mourinho, üzerinde hala baskı olmadığını söylese de, ekibi bu sezon sadece bir sez galip gelebildi, bir maçta da beraberliğe razı oldu.

Sezona 2-2'lik Swansea beraberliğiyle başlayan Chelsea'de o maçtaki bir olay uzun süre konuşuldu. Jose Mourinho, bir pozisyonda yerde kalan Eden Hazard'a müdahelesinden dolayı takım doktoru Eva Carneiro'yu sert bir şekilde eleştirdi.



Bu olay, kamuoyunda geniş bir şekilde tartışılırken, Chelsea de bir türlü kendine gelemedi. Maviler, 2. hafta Manchester City'ye 3-0 yenilirken, 3. haftadaki West Bromwich Albinion deplasmanındaki 3-2'lik galibiyet takımı bir nebze rahatlattı. Ancak sonraki haftalarda önce kendi evinde Crystal Palace'a 2-1 yenilen Chelsea, son haftada ise Everton'a deplasmanda 3-1 yenilmekten kurtulamadı.

Chelsea'ye geldiği ilk dönemde takımı 50 yıl sonra şampiyonluğa taşıyan ve Londra ekibiyle başarılı sezonlar çıkaran Mourinho'nun bu sezonki kötü performansı üzerine de İngiltere'de "Carniero'nun ahı mı tuttu" şakalarının yapılmasına neden oldu.

Sayfa Yükleniyor...