"Bu şampiyona çok önemliydi"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, ABD'nin Las Vegas kentindeki Dünya Şampiyonası'nda Türk sporcuların aldığı sonuçlara ilişkin, "Tam 18 yıl aradan sonra Dünya Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazandık. Bu şampiyona çok önemliydi, diğer Dünya Şampiyonaları ile kıyas etmek mümkün değil" dedi.

NTV Spor 16.09.2015 - 14:19
"Bu şampiyona çok önemliydi"

Musa Aydın, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, olimpik hakem Levent Şen ve milli takım antrenörleri, Sümbüllübahçe Konağı Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıda, 7-13 Eylül'de gerçekleştirilen şampiyonaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda konuşan Aydın, şampiyonada Bursa'nın maddi ve manevi desteğiyle büyük başarılara imza attıklarını söyledi.

Önemli başarılar elde ettiklerini vurgulayan Aydın, "Tam 18 yıl aradan sonra Dünya Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazandık. Bu şampiyona çok önemliydi, diğer Dünya Şampiyonaları ile kıyas etmek mümkün değil. Bu Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat kotası vardı. Buraya bütün ülkeler çok büyük hazırlıklar yaparak gelmişlerdi. Herkes bir yıl öncesinden olimpiyat vizesi alarak rahatlıkla olimpiyatlara hazırlanıyordu. Böyle büyük bir organizasyonda, ABD gibi büyük bir ülkede 3 altın madalya almak doğrusu çok büyük bir anlam ifade ediyor" diye konuştu.

Federasyon başkanı Aydın, "Orada tam anlamıyla bir Bursa damgası vurduk. Gençlik ve Spor Müdürümüz idareci olarak katıldı. Serbest Milli Takımımızın teknik direktörü, Bayan Milli Takımımızın teknik direktörü, hakemlerimizden bazıları Bursalıydı. Orada hem Bursa hem de Türkiye'nin damgasını vurduk. Grekoromen stilde 8 sıklet var, bizden başka 2 altın madalya alan yok. İnşallah bundan sonraki hedefimiz Rio Olimpiyatları. Aynı başarıyı orada da tekrar ederiz. Onun için daha çok çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Aydın, Türkiye'deki terör olayları nedeniyle elde ettikleri başarıların sevincini buruk yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Süleyman Şahin ise 1951, 1957, 1962 ve 1997'deki Dünya Şampiyonalarında elde edilen 3 altın madalya başarısının bu sene tekrarladığını ifade etti.

 

Sayfa Yükleniyor...