"Arsenal'li oyunculara kapımız açık"

İngiltere Premier Ligi'nde haftaya damga vuran maçta Chelsea, Arsenal'i 2-0 yenip ligde ikinci galibiyetini alırken, karşılaşmada yaşanan olaylar skorunun önüne geçti. Maç sonunda Arsenel Menajeri Arsene Wenger'in hedefinde Diego Costa, Chelsea çalıştırıcısı Jose Mourinho'nun hedefinde ise Arsenalli meslektaşı vardı. Mourinho akıl oyunlarına devam etmekten geri kalmadı.

NTV Spor 21.09.2015 - 10:29
"Arsenal'li oyunculara kapımız açık"

Chelsea, Londra derbisinde Arsenal'i 2-0 yenerken, maça Diego Costa damga vurdu. Brezilya asıllı İspanyol oyuncu, Arsenal'li Gabriel'in kırmızı kart görmesine neden olurken, Laurent Koscielny'nin yüzünü urmasını hakem es geçti. Arsenal Menajeri Arsene Wenger ise Costa'nın hareketlerine ve kırmızı kartla oyun dışında kalmamasına sert tepki gösterdi. Costa'nın aldatmalarını hakemlerin görmediğini savunan Arsene Wenger, "Ona önlem almalılar. Koscielny'ye yapılan hareketlerin cezalandırılmaması kabul edilemez. Önümüzdeki maçlarda da hakemler ona dikkat etmeliler" dedi.

Maçın hakemi Mike Dean'e yönelik eleştirileri nedeniyle cezayla karşı karşıya kalan Arsene Wenger, maç sırasında yardımcıların onu uyarmaları gerektiğini vurgularken, "Mike Dean'in  kararını anlayamadım. Yardımcı hakemlerin yanısıra 4. hakem var. Maç boyunca birbirleriyle konuşuyorlar. Onu Diego Costa konusunda uyarabilirlerdi. Hakem olsam ve Diego Costa'nın maçını yönetsem, birisini Costa yüzünden hemen atmam; çünkü onun oyuncuları provoke ettiğini çok iyi biliyorum" diye konuştu.

MOURINHO'DAN WENGER'E YANIT GECİKMEDİ
Chelsea Menajeri Jose Mourinho ise Wenger'in iddialarına tepki gösterdi. Wenger'in yenilgilerden sonra sürekli sızlandığını söyleyen Mourinho, "Arsenal'e karşı 12,15,18 kez oynadım, Wenger'in sızlanmadığı bir maç görmedim. Kupa maçında kaybettik, bizim için iyi bir sonuç değildi. Mazeret göstermedik, ağlamadık, sızlanmadık, kendimiz gibi davrandık" dedi.

Porto'nun başındayken Benfica ile oynadıkları 2000'deki ilk derbide oyuncularına "Derbiyi kazanmak için duygularınızı
kontrol edin. Duygularınızı kontrol edemezsiniz, kazanmayın unutun" demiştim. Bu oyunun temel unsuru budur" ifadelerini kullandı.

"ARSENAL'Lİ OYUNCULARA KAPIMIZ AÇIK"
Mourinho, akıl oyunlarına Arsenal'li oyuncuları da kattı. Arsenal'de forma giyen oyuncuları kadrosunda görmek istediğini kaydeden Portekizli, "Tüm Arsenalli oyunculara kapımız açık. Arsenal, her sezon şampiyon olacak bir kadroya sahip. Arsenal'deki her oyuncuyu seviyorum. Size söylüyorum, eğer Arsenal'de bir oyuncu serbest kalırsa ve onu istemezlerse hepsini alırım. Takımdaki her oyuncuyu seviyorum" diye konuştu. 

Sayfa Yükleniyor...