Hedefte Valbuena var!

Fransa Ligi'nde Marsilya - Lyon karşılaşmasına tribünden atılan yabancı maddeler nedeniyle 23 dakika ara verildi. 8 yıl formasını giydiği Marsilya'ya karşı bu kez rakip takım oyuncusu olarak mücadele veren Valbuena, tribünlerin hedefinde olan isimdi.

NTV Spor 21.09.2015 - 10:44
Hedefte Valbuena var!

Fransa Ligi'nde haftanın maçı Marsilya ile Lyon arasında oynandı. Mücadele atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona ererken, maçın en çok ön plana çıkan oyuncusu Mathieu Valbuena oldu.

8 sezon Marsilya forması giydikten sonra geçtiğimiz yılı Dinamo Moskova'da geçiren Fransız orta saha oyuncusu, sezon başında Lyon'a transfer olmuştu. Lyon formasıyla ilk kez Velodrome Stadı'na çıkan Valbuena, mavi-beyazlı taraftarların büyük tepkisini çekti. Valbuena'ya özel pankartlar hazırlayan Marsilya taraftarları, tecrübeli oyuncuyu mücadele boyunca protesto etti. Nitekim Fransız oyuncuya ikinci yarıda kullandığı köşe vuruşu esnasında 6 güvenlik görevlisi eşlik etti.


Marsilya taraftarının Valbuena'ya mesajı: "Gerçek Marsilyalılar sadece Marsilya'da oynar. Sen bir hainsin."

Marsilya'lı Alessandrini, Valbuena'ya yaptığı sert hareketin ardından kırmızı kartla oyun dışı kalırken, gerginliğin had safhaya çıktığı karşılaşmaya tribünden atılan plastik şişeler nedeniyle 62. dakikada ara verilmek zorunda kalındı. Hakemler ve iki takım oyuncuları soyunma odasının yolunu tutarken mücadele ancak 23 dakika sonra kaldığı yerden yeniden başladı.

Marsilya-Lyon maçının ardından açıklamalarda bulunan Valbuena, Velodrome Stadı'nda böylesine büyük bir tepki görmeyi hak etmediğini dile getirirken, mavi-beyazlı ekibe 8 yıl boyunca verdiği emekleri taraftarların çabuk unuttuğunu söyledi.


Sayfa Yükleniyor...