"En iyi olabilecekler buradan geçiyor"

Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Folkart İzmir Cup nedeniyle Örnekköy'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, şehirlerdeki tenisin çok büyük önem arz ettiğini ve dünya tenisine ön ayak oluşturduğunu söyledi.

NTV Spor 22.09.2015 - 12:04
"En iyi olabilecekler buradan geçiyor"

Bu sene 8.'sini düzenledikleri turnuvanın Türkiye'yi dünyada temsil ettiğini kaydeden Durmuş, "Bu tarz turnuvalar şehirlerin tenis altyapılarının gelişimine katkı veriyor. Hepimiz takip edebiliyoruz ki, dünyanın bir numarası, en iyi olabilecek sporcuları buradan geçiyor. Folkart İzmir Cup aslında ülkemizde en eski yapılan ikinci turnuvamız. ATP Challenger serisinde daha çok kıymetleniyor. İzmir için de önemli olduğunu düşündüğümüz bir turnuva" dedi.
     
Durmuş, turnuvayı Doğu ve Güneydoğu'da tenis oynayan sporcuların da takip ettiğini belirterek, bu sene eleme maçlarıyla 10'un üzerinde Türk sporcunun mücadele ettiğini söyledi.
     
Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Marsel İlhan'ın tüm İzmir Cup organizasyonlarında mücadele ettiğini 3'ünde de final oynadığını hatırlatan Durmuş, "Bu sene de finale yükseleceğine inandığım Marsel İlhan inşallah Folkart İzmir Cup'ta şampiyonluğa ulaşır" dedi.

Durmuş, tenisin bir yaşam biçimi olmalı gerektiğini belirterek, tenisin bir zengin sporu olmadığını ve herkesin oynayabileceğini sözlerine ekledi.
     
Turnuva Direktörü Burce Kurkan da 8. kez gerçekleşen turnuvada 100-150 kişilik bir ekiple çalıştıklarını organizasyonun güzel ve rahat geçmesi çin ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.
     
Milli sporcu Altuğ Çelikbilek geçen sene elemelerden ana tabloya yükselemediği turnuvada bu sene direkt ana tabloda yer aldığını söyledi. İlk maçını bugün oynayacağını kaydeden Altuğ Çelikbilek, "Bugün maçı kazanarak ilk galibiyetimi almak istiyorum. Uzun süreden beri tenis oynuyorum. Kendimi iyi bir yerde görmek için elimden geleni yapıyorum. Tüm İzmirlileri Folkart İzmir Cup'a bekliyoruz" dedi.
     
Turnuvanın 2 numaralı seribaşı Tunuslu Malek Jaziri de İzmir Cup'a 5. kez katıldığını ve İzmir'de çok güzel anıları olduğunu söyledi. Geçen sene final maçında 4 kez maç puanından müsabakayı çevirdiği hatırlatılan Jaziri, tüm tenisseverlerin o maçtan memnun kaldığını umduğunu söyledi.
     
Jaziri, sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda  3. turda elenmesiyle ilgili olarak da "Elinden geleni yaptım ama son maçta bazı sakatlıklar ve kişisel nedenlerden dolayı mağlup oldum" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...