Evinde göçmen barındıracak!

Futbolculuğunda saha içinde olduğu kadar saha dışındaki yaşantısıyla da dikkatleri üzerine çeken Eric Cantona, bu özelliğini futbolu bıraktıktan sonra da devam ettiriyor. Cantona, evini göçmenlere açacağını ve bir aileyi 2 yıl boyunca evinde barındıracağını açıkladı.

NTV Spor 22.09.2015 - 17:07
Evinde göçmen barındıracak!

Ani bir kararla futbolu 30 yaşında bırakan, muhalif kişiliğiyle tanınan Eric Cantona, yine toplumsal bir olaya duyarsız kalmadı. Fransız yıldız Avrupa'yı etkisi altına alan göçmen kriziyle ilgili de harekete geçti ve bir aileyi 2 yıl boyunca evinde barındıracağını açıkladı.

Bir dönem bankacılık sistemini çökertmek için Fransız halkına bankalardaki paralarını çekmeleri çağrısını yapan ve muhalif kimliğiyle ön plana çıkan Cantona bir Fransız radyosuna gündemle ilgili konuşurken, atalarının İspanya'yı bir dönem diktatörlükle yöneten Franco döneminde Fransa'ya göç ettiklerini hatırlattı ve "Suriye'nin yanısıra savaştan kaçan binlerce kişi Avrupa'da güvenli bir yaşam arıyor. Marsilya'da yetkililerle göçmenlerin barındırılmasını organize ediyorum. Göçmenlerin çalışma hakkı yok ve barındırdığın kişileri bu şekilde doyurabilirsiniz" dedi.
 
Anne tarafından dedelerinin İspanyol cumhuriyetçilerinden olduğunu kaydeden Cantona, "Franco'dan kaçarken Preneleri yürüyerek geçmişler. Bizim hikayemiz öyle başlıyor ve bu beni harekete geçirmeye zorladı" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...