Marsel galibiyetle başladı

Türkiye’nin 1 numarası Marsel İlhan, Folkart İzmir Cup ATP Challenger turnuvasındaki ilk maçını kazanırken yalnızca beş oyun yitirdi.

NTV Spor 22.09.2015 - 19:14
Marsel galibiyetle başladı

Dünya sıralamasının 84. basamağında yer alan milli tenisçi Marsel İlhan, 1 numaralı seribaşı olarak katıldığı Folkart İzmir Cup'a iyi bir başlangıç yaptı. Merkez kortta günün son maçında sahne alan Marsel, Belçikalı Yannick Mertens'i çift sette geçerek adını son 16'ya yazdırdı.

İzmir'de daha önce üç kez ikinci olan İlhan, etkileyici bir servis performansına imza attığı karşılaşmada Mertens'e servis kırma şansı tanımadı. Oyuna giren birinci servis puanlarının %80'ini alan Marsel, rakibinin maç boyunca yakaladığı yedi servis kırma puanını da çevirmesini bildi.

71 dakika süren mücadeleyi 6-2, 6-3'lük setlerle kazanarak bu turnuvadaki 20. galibiyetine imza atan Marsel'in ikinci turdaki rakibi, Sırp Ivan Bjelica oldu. Klasmanın 382. sırasındaki Bjelica, Türkiye Davis Cup ekibi oyuncularından Barış Ergüden'i 7-5, 6-3'lük setlerle mağlup etti.

Ana tablonun ikinci gününde korta çıkan diğer milli raketler Altuğ Çelikbilek ve Sarp Ağabigün, rakiplerine yenilerek tekler mücadelesine veda etti. Çelikbilek, Litvanyalı Laurynas Grigelis'e 6-4, 7-6; Ağabigün de Belaruslu Ilya Ivashka'ya 7-5, 6-0 ile kaybetti. Altuğ ve Sarp, ortaklık kurdukları çiftler kategorisinde ise yollarına devam ediyor.

10 MAÇ BİRDEN
Örnekköy'deki Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen Folkart İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında yarın (23 Eylül Çarşamba) 10 müsabaka oynanacak. Milli tenisçiler arasında sahne alacak tek isim, çiftlerde Hint Ramkumar Ramanathan ile ortaklık kuran Tuna Altuna olacak. Maçlar saat 11.00'de başlayacak.

Sayfa Yükleniyor...